Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a declarat că nu poate preciza cât de mari sunt diferențele de raportare: ”Aș vrea să dau niște date atunci când avem rezultate exacte. Rezultate care apar după ce erorile de analiză sunt eliminate. Nu vreau să vin cu niște rezultate până când ele nu sunt finale”.

Aceasta a precizat însă, că pe 7 mai comisia constituită la nivelul Ministerului Sănătății va redacta un raport mai avansat, iar datele vor fi făcute publice.

Mihăilă a explicat cum este posibil ca acestea diferențe să existe și să fie nesesizate până acum câteva săptămâni, când fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculsscu a făcut publică informația: ”Raportarea se face în sistemul Alertems, unde spitalele raportează numeric, total, numărul de decese de Covid. Raportarea din Coronaforms, cea care transmite datele oficiale care sunt prelucrate și preluate de Grupul de Comunicare Strategică sunt datele care sunt deja validate de către reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică și de reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică. Există diferențe legate de numărul de decese raportate între cele două baze de date, există o comise care analizează aceste diferențe”.