Adevărul despre Coronavirus sau de ce să nu mai pui botul la toate teoriile conspirației

Adevărul despre Coronavirus sau de ce să nu mai pui botul la toate teoriile conspirației.

De-a lungul anilor, umanitatea a reușit să construiască rachete cu care să colonizeze alte planete, să faciliteze comunicarea, în ciuda distanței și să vindece chiar și cele mai necruțătoare maladii. Lucruri de genul se întâmplă când resursele și puterea ajung pe mâinile unor oameni inteligenți. Dar ce se întâmplă când acestea sfârșesc în posesia unor oameni mai puțin dotați intelectual? Ei bine, un virus ajunge arma ascunsă a partidelor, iar o mască medicinală ajunge o încătușare a libertăților noastre. Sunt mai multe posibile reacții la concluziile astea: unii râd cu lacrimi, alții se revoltă. Partea neplăcută e că unii le dau dreptate.

Învățând pentru bac, am citit că în satul românesc de secol XX, existau trei oameni de influență: profesorul, preotul și primarul. Cum se face că în orașul românesc de secol XXI, oamenii de influență sunt fondatorii grupului de Facebook „Fără mască”?

În fine, hai să tragem adânc aer în piept, să ne amintim cele mai interesante conspirații despre coronavirus ale ultimului an și să înțelegem împreună de ce sunt total absurde.

Demascați minciuna și fiți români acum, nu de alegeri!

Știți ce aud de aproape un an? Că nu există coronavirus. De ce s-a ajuns la concluzia asta? Fiindcă nimeni nu cunoaște pe cineva care să-l fi avut, dar toată lumea cunoaște pe cineva al cărui vecin avea cancer și cică „a murit de Covid-19”.

Iar mica lor lume este, deci, covid-free și oamenii care totuși se încred în statistici, știri și realitate sunt niște „spălați pe creier ai mass-mediei”.

Treaba interesantă aici e că nimeni nu neagă istoria sau concursurile de talente. Adică, n-am cunoscut pe nimeni care să fi murit de gripă spaniolă, deci nici ea n-a existat. Și nici pe cineva care să fi câștigat Vocea României, n-am întâlnit personal. Asta înseamnă că toată emisiunea este o prefăcătorie?

So, de ce nu există coronavirus? Fiindcă așa ne place nouă, să trăim în revoltă și în perpetuă negare. Da’ ce? Vremurile astea complicate nu cer măsuri disperate? Noi suntem mai fraieri decât haiducii și partizanii în munți? Ba bine că nu. Am mirosit minciuna și ne revoltăm împotriva sistemului. Acum este timpul să fim români care au grijă de țară, nu la alegeri.

Și asta e doar o specie de luminați. Distracția adevărată nu începe cu ei.

Mai e un set de oameni, chiar mai culți decât cei anterior menționați, care s-au prins că toată schema e doar un joc politic. Aceștia sunt cei care dețin adevărul absolut despre Coronavirus. Ei s-au prins că toată schema cu răceala asta e doar să sperie bătrânii, să manipuleze lumea.

Scenariul este clar: Trump, Xi Jinping, Putin și Iohannis se întâlnesc, ca de obicei, în cafeneaua lor preferată din Centrul Vechi. După lungi discuții decid că s-au plictisit de Monopoly și Mafia și ar fi mai amuzant să elibereze un virus care să le distrugă economia și forța de muncă. Avantajul evident: scapă de bătrânii care le-au întreținut țara acum 50 de ani.

Perfect plauzibil până aici, dar vă scapă un lucru. Oare nu îi duce capul suficient ca să își dea seama că virusul pe care îl eliberează poate fi fatal și pentru ei? Sau, mai rău, că poate fi fatal pentru portofelele lor?

Trecând peste detaliul nesemnificativ pe care îl reprezintă economia mondială, povestea poate continua. După lansarea virusului în stratosferă, tâlharii fac ce știu mai bine să facă, și anume, să mintă poporul cu televizorul. Mass-media, ca să îi ajute pe hoții care ne conduc, exagerează și blufează, transformând o simplă răceală în cancer la plămân. Iar toți oamenii care au murit prin spitale sunt niște șarlatani și ei, dom’le, că s-au lăsat diagnosticați cu acest virus închipuit și și-au dat duhul pentru jocul lor politic.

Era în favoarea lor să oprească economia mondială, să slăbească forța de muncă și să se expună pericolului unei morți dureroase. Toate astea, doar ca Ionela să nu mai aibă banchet, iar tanti Rodica să se sufoce prin autobuze purtând nenorocita de mască.

Ceașescu probabil se învârte în mormânt, el nu și-ar fi supus niciodată poporul muncitor la așa ceva. Și că tot veni vorba de Ceaușescu…

Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții și până la cipuri, vecinii.

Boys, vă mai amintiți de comunism? Eu nu, că m-am născut la 12 ani după revoluție. Dar voi ăștia de cunoașteți adevărul despre Coronavirus tind să cred că l-ați prins. Să confruntăm puțin amintirile voastre cu lecturile mele: mâncare, pământ, curent la rație, drepturi pe ici, pe colo, multe obligații, multe închisori. A avut vreun lider al vremii nevoie de un virus sau de un cip ca să controleze statul? Nu! Chiar credeți că acum are cineva nevoie? Eu știu că un partid o dată căzut nu se ridică ca Pasărea Phoenix din cenușă, dar este mai ușor de realizat decât controlul minții prin roboței.

Gândiți-vă la societatea în care trăim și mai puneți-vă o dată întrebarea: chiar are nevoie statul de cipuri ca să ne controleze? Ne controlăm singuri prin standarde sociale absurde. Am ajuns să trăim într-o lume în care homosexualii sunt tratați de parcă ar fi bolnavi, femeile slugi și bogații singurii demni de respect. Până să aibă Putin sau Iohannis orice de spus despre orice greșeală ai face, societatea îți va analiza fapta și îți va găsi pedeapsa. Știți cum se spune, până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. Și voi vă temeți că vor investi miliarde de dolari în cipuri unice pentru fiecare om de pe planetă? Dragilor, nu avem mâncare pentru toți oamenii ăștia, credeți că vom avea minicalculatoare?

Și să nu uit de datele furate prin termometre… ar trebui să țineți cont totuși de faptul că pagina voastră de facebook conține mai multe amănunte decât compoziția chimică a sângelui fiecăruia.

Cum facem din țânțar armăsar și din pandemie război.

Se mai găsește în timpul unei mese în familie, pe lângă toți politicienii și medicii autoproclamați, câte un veteran de război care se bate cu pumnul în piept că ceea ce trăim noi acum este un război mondial. Poate nu e o conspirație la fel de comună ca cele de mai sus, dar de departe este cea mai ipocrită. Înțeleg conceptul de abordări noi, de metafora războiului psihologic, dar nu înțeleg de ce mai dăm un nume la o chestie care deja are un nume. Dacă e pandemie -un lucru oricum suficient de grav și de dramatic- de ce mai aveți nevoie să o redenumiți „război”. Și ce v-a făcut pe voi să ajungeți la concluzia că e un război? Că a trebuit să stați în casă, la căldură, probabil cu o parte din familie?

Eu înțeleg că vă e dor fiecăruia de o bârfă cu vecinii, dar nu au fost luați de naziști și duși într-un lagăr de concentrare sau trimiși la muncă silnică în Siberia. Singurul lucru care nu vă lasă să dormiți e sunetul televizorului, nu împușcăturile de pe stradă. Înțeleg, pot apărea panica sau anxietatea, dar există oameni speciali care să vă ofere ajutor. N-am prins niciun război, dar sunt sigură că fiecare ar fi pe cont propriu într-unul. Și sunt convinsă că am avea probleme mai grave decât „masca îmi strică outfit-ul”.

În concluzie, dragilor, cumva crezând toate cele enunțate ați ajuns oameni cu influență. Sunteți voi atât de siguri că știți adevărul despre Coronavirus? Da? Dar dacă v-ar spune un politician aceleași lucruri, le-ați mai crede cu aceeași sfințenie?

Barsan Andreia Crista
Barsan Andreia Crista
Studentă la Matematici-Aplicate, întotdeauna am avut o pasiune combinată între artă și știință. Odată cu trecerea timpului, am adăugat dorința de a face bine, de a soluționa conflictele, de a simplifica viețile tuturor. Și așa s-au născut aceste articole!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare