Joanna Cole, creatoarea desenului animat „Autobuzul Magic”, a decedat!

Joanna Cole, creatoarea celebrului desen animat „Autobuzul Magic” , a decedat pe 12 Iulie. Joanna Cole a scris numeroase volume de cărți pentru copii. 

Celebra scriitoare s-a născut în New Jersey. A Trăit în statul Iowa și a decedat la vârsta de 75 de ani, conform CNN.

Joanna a scris peste 250 de cărți pentru copii. Dintre ele se afirmă seria de volume intitulată „Autobuzul Magic”. Joanna și Bruce Degen, un faimos ilustrator american, au creat împreună seria de cărți, volume care s-au vândut în peste 93 de milioane de copii, în 13 țări, scrie ComicBook. După cărțile Joannei st făcută și o adaptare pe micul  ecran:

„Autobuzul Magic”, apreciat de copii

Desenul animat a fost transmis în peste 100 de țări și avea ca tematică știința. În poveste, o clasă  de copii, alături  de doamna profesoară, plecau la drum. În  excursiile lor întâlneau curiozități. În  acest mod, copiii  au  învățat despre circuitul  apei în natură,  despre oceane, chiar și  despre corpul uman.

De mic copil, celebra creatoare a fost pasionată de știință. Ea mărturisește în autobiografia sa de pe Scholastic despre cum a început pasiunea ei: „Am descoperit în clasa a cincea că îmi place să  explic lucruri. Aveam o profesoară care era ca și doamna Frizzle. Își iubea materia. În fiecare săptămână ruga un copil să facă, în fața clasei un  experiment. Mereu îmi doream să fiu acel copil”, mărturisește Joanna în autobiografia sa.

La rândul ei, Joanna a fost și ea profesoară. Pe urmă a schimbat mai multe meserii. A lucrat ca și bibliotecară, apoi a fost editor pentru cărți destinate copiilor. Mai  apoi a fost scriitor.

Prima carte a Joannei Cole

Pentru prima ei carte și-a găsit inspirația într-un articol din Wall Street Journal. A făcut cercetări bazate pe ideea respectivă și a ajuns la concluzia că nimeni n-a mai scris niciodată o carte de copii despre …gândacii de bucătărie. „Prima mea carte a fost intitulată «Cockroaches». Un articol din The Wall Street Journal m-a inspirat să fac niște cercetări. Am descoperit că n-a mai fost scrisă niciodată o carte pentru copii, despre gândacii de bucătărie. M-am gândit: «de ce nu?» Plus că aveam foarte mult timp să-i studiez pe vremea când locuiam într-un apartament mic și ieftin din New York”.

Astfel, Joanna Cole și-a început cariera de scriitor. Ani mai  târziu, Joanna avea să publice numeroase cărți pentru copii. Printre cele mai  cunoscute titluri se numără:

  • „Spider’s Lunch” în care explică despre totul păianjeni, modul lor de viață și cum se hrănesc ei;
  • „Norma Jean jumping”, o carte în care un cangur pe nume Norma, învață cum să  sară pentru a participa la competițiile școlare;
  • „Hungry, Hungry Sharks”, carte din care cei mici pot învăța despre cei mai de temut prădători ai oceanelor.

Joanna Cole s-a remarcat prin pasiunea ei pentru știință dar și pentru a-i învăța pe cei mici. După 75 de ani  de viață, Joanna lasă în urma ei cărțile pentru copii, dar și adaptările după „Autobuzul Magic”, care și  astăzi rulează pe micile ecrane, cea mai nouă adaptare fiind cea de la Netflix.

Una dintre cele mai cunoscute adaptări a desenului animat:

Sursă video: Youtube

 

 

 

 

 

 

Rob Daiana
Rob Daiana
Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare