Trăim într-o lume care nu reuşeşte să facă diferența dintre credință şi religie, o lume care a ajuns într-un punct în care diferențiază grupurile sociale în funcție de religia lor. Există nenumărate cazuri în care oamenii au fost catalogați şi ignorați datorită ființei superioare în care aceştia cred. De multe ori am ajuns să mă întreb oarecum puțin frustrat, oare de ce s-a ajuns în această situație în care oamenii se urăsc datorită credinței lor iar răspunsul la care am ajuns este unul simplu, datorită religiei. În istoria umanității, religia este principala vinovată pentru un numă mare de morți datorită ordinelor militare religioase, astfel au apărut pe parcursul anilor cruciadele, asuprirea aşa-ziselor vrăjitoare, prigonirea ,,păgânilor” sau a oamenilor care nu credeau în Dumnezeu.

Timpul a trecut şi peste aceste evenimente, astfel că le-a făcut într-un mod sau altul uitate, însă unele practici religioase se mențin chiar şi în ziua de azi. Această ură ne este impregnată în minte chiar din primele clipe în care părinții ne-au dus în biserică, acolo mereu am fost învățați faptul că religia noastră este cea dreaptă, cea corectă, cea pe care Dumnezeu o iubeşte cu adevărat iar ceilalți sunt nişte oameni care nu o să găsească adevărata mântuire. Întrebarea pe care mereu ajung să mi-o pun este următoarea: oare cei care cred în alte Ființe superioare, o să îşi piardă mântuirea sufletească odată cu moartea lor? Nu!

Ceea ce îmi doresc eu să spun prin aceste cuvinte este faptul că nu religia pe care o ai este cea care o sa te mântuiască, ci credința. Astfel poți să crezi în Dumnezeu, Allah, Budha, Mohammad sau în orice alt creator al cerului şi al pământului; atâta vreme cat în sufletul tău reuşeşti să gaseşti liniştea sufletească şi crezi cu adevărat în El, o să fii mântuit. Ființa care ne-a creat este superioară și vastă, într-o măsură mult mai mare decât ne permite mintea noastră să ne-o imaginăm, suntem nişte particule de nisip aflate într-un Univers infinit în timp, spațiu şi gând.
Crede în ceea ce te face pe tine fericit!

Prundar Daniel