Femeia nu e un obiect!

Un obiect pe care îl folosesc atunci când au nevoie… sau… o tratează cu inferioritate, crezând că făcând asta, sunt ei mai bărbați?!

Am observat că marea majoritate a așa-zișilor „bărbați” consideră că femeia nu e altceva decât un obiect.

Dacă și tu, cel care citești asta, vezi femeia ca pe un simplu obiect sau te gândești că ți-e inferioară doar pentru că îți cere ajutorul atunci când vine vorba de ceva ce ea nu poate face; dacă o înșeli, dacă o minți, dacă îți bați joc de ea, eu zic să îți dai câteva pălmi, la propriu și metaforic vorbind și să te mai gândești și… să caști bine ochii la ceea ce urmează:
A avea cât mai multe femei în pat sau în jurul tău sau dacă îți iei în râs iubita/soția, bătându-ți joc, nu o să te facă niciodată mai bărbat.

Ceea ce o să reușești să faci este să arăți lumii cât de încuiat mintal poți să fii.

Ceea ce te definește pe tine ca și bărbat este numărul zilelor în care ai fost acolo, lângă ea, atunci când a avut nevoie; ai susținut-o, ai ajutat-o, ai făcut-o să zâmbească atunci când credea că nimic nu mai are rost, i-ai redat speranța atunci când nu o mai avea.

Repet: ai sprijinit-o, ai susținut-o, ai ajutat-o să ajungă acolo unde își dorea, i-ai respectat deciziile și alegerile, ai avut grijă de ea și ai făcut-o să fie fericită; sunt doar câteva din mulțimea de chestii pe care doar un bărbat le poate face așa că, în cazul în care te considerai bărbat, te rog să te mai gândești.

La fel ca noi, femeia are sentimente, gânduri, și asta pentru că este om, la fel ca tine, bărbate, și ce pot adăuga este că femeia, spre deosebire de bărbat, este mult mai puternică din punct de vedere psihic.
De ce spun asta?

Pai e foarte simplu. Dacă dai un search pe Google și cauți câteva informații despre săptămâna magică a unei femei, care, este o dată pe lună… poți să-ți dai seama foarte ușor că noi, ca bărbați, dacă am avea de trecut printr-o săptămână de genul, fie ne-am semna testamentul, fie am chema preotul să ne facă câteva mătănii, și asta nu e tot.

Pe lângă săptămâna aia magică, fie că e pentru tine, fie că e pentru familie, femeia trebuie să se lase de cele mai multe ori pe sine și să spele rufe, vase, să calce, să măture, să facă de mâncare, să meargă la muncă, să aibă grijă de copii, să-și țină și nervii în frâu că doar na, avem noi zile proaste și ne doare capul nu?

Și toate astea pentru ce?

Măcar fii tu bărbat, mulți nu-s! Respectă femeia de lângă tine, iubește-o și dedică-te! Fii acolo pentru ea, ajut-o, nu-ți bate joc, mai treci pe la ea cu o floare, chiar dacă nu e Ziua Îndrăgostiților sau 8 martie; arată-i că-ți pasă.

Poate că am fost noi înzestrați de la mama natură cu mai multă forță fizică, dar puterea psihică a unei femei este insutit superioară, suntem făcuți să ne completăm, nu să ne desconsiderăm.

Femeia e o ființă fragilă, sensibilă, nu o marionetă de care să te folosești și poate că pare ciudat că eu, ca bărbat, spun toate chestiile astea, dar o să fiu sincer cu tine spunându-ți că nu-mi pasă.

A respecta femeia și a încerca să înțelegi anumite aspecte legate de ea, nu e o alegere, e ceva perfect normal și ține de imaginea ta… pentru că nu mai trăim în vremurile bunicilor sau străbunicilor noștri când bărbatul, doar pentru că era mai puternic, avea drept deplin asupra femeii… o bătea și o trata ca pe o sclavă.

Acum, că am ajuns la final, te-aș întreba pe tine: Ești bărbat?

Câte din cele enumerate mai sus le faci pentru femeia de lângă tine?

Dă-ți singur răspunsul, iar dacă îți dă cu virgulă, gândește-te la ce ai de făcut pe viitor, pentru că o să ajungi mai devreme sau mai târziu la casa ta, o să ai soție, copii iar tu, tratând femeia ca pe un obiect și bătându-ți joc, o să ajungi să ștergi lacrimile copiilor tăi din aceleași motive și pentru că aș vrea să îți pui și imaginația la lucru… încearcă să-ți imaginezi cum ar fi ca mama ta să fie căsătorită cu un bărbat care face ceea ce faci tu.

Ai fi mulțumit cu asta?

Eu nu cred, așa că te invit să meditezi la asta și să încerci să-ți dai singur seama de ceea ce ai de făcut pe viitor.

Filipoi Andrei-Gabriel

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare