Top trei plante care îți vor face casa mai frumoasă

Priveliștea și ambientul din apartamentul tău trebuie să îți creeze o stare de bine care să fie menținută pe tot parcursul zilei. Dacă iubești plantele trebuie să găzduiești aceste trei plante în apartamentul sau sufrageria ta. Îți vor zâmbi și te vor încânta prin frumusețea pe care o emană.

Gherbera în vas ceramic, iubește soarele și locurile bine aerisite, este absolut necesară udarea cu generozitate în perioada de înflorire, care are loc din vară până în toamnă. Iarna, temperatura optimă este de 13-15 grade Celsius. În această perioadă rece, căldura este esenţială mai ales la nivelul rădăcinilor, care altfel pot suferi drastic.  Încearcă să uzi mereu dimineaţa astfel încât până seara frunzele să fie deja uscate dacă au fost atinse de apă. Udarea în exces determină putrezirea, caz în care planta se prăbuşeşte de la bază, fără şanse de refacere.

Primula Obcunica

Această plantă anuală de apartament înflorește la sfârșitul iernii și începutul primăverii și crește până la 40 de centimetri înălțime și 25 de centimetri diametru. Temperaturile prielnice sunt între 10 și 24 grade Celsiu. Udarea se face obligatoriu cu apă decalcifiată. Apa calcaroasă se poate trata adăugându-se câteva picături de oţet sau de zeamă de lămâie la o găleată de apă. Acest lucru vi-l recomandam la majoritatea plantelor de apartament ce vor fi udate cu apă de la rețea.

Mini Kalanchoe

E simplu să îngrijești kalanchoe, o plantă care se mulțumește cu puțin, dar care te poate răsplăti cu buchețele vesele și colorate de flori tot anul.

Avantajul acestei plante este vegetația continuă. Vara este suficient un spațiu nu foarte luminat și cu temperaturi medii. Se poate uda o dată la 10 zile și poate fi tunsă fără probleme.

Dacă este prea cald în cameră, poți pulveriza frunzele cu apă dedurizată sau apă de ploaie;

Când apar bobocii de flori, trebuie să adaugi fertilizatori în apă de 2 ori pe lună;

După trecerea florilor, se taie partea superioară a plantei și se lasă la repaos, într-un loc mai puțin luminos;

Se înmulțește prin butași care se lasă la uscat o zi după tăiere, apoi se înfig direct în pământ.

Bontaș Gina
Bontaș Gina
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare