fetița

Noi informații despre fetița de 13 ani ucisă de o autospecială a Poliției

O autospecială a Poliției a spulberat două fetițe în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni, una dintre ele a murit în scurt timp de la impactul puternic suferit.

Cele două fetițe, cu vârste de 11 și 13 ani, traversau strada pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 din București, timp în care o autospecială a Poliției a venit spre ele și le-a acroșat din plin. Martorii de la fața locului afirmă că mașina nu avea aprinse semnalele acustice astfel încât să se poată aduce în discuție că era în misiune.

Fata de 13 ani a murit în timpul efectuării manevrelor de resuscitare, iar cealaltă victimă se află la Spitalul Grigore Alexandrescu, suferind numeroase traumatisme. Mașina era condusă de un polițist de proximitate angajat în 2017 din surse externe, neavând școală de poliție, conform celor declarate de Observator.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Radu Călin, a intervenit recent:

„Agentul de poliție nu a respectat limita maximă de viteză și nu a acordat prioritate de trecere victimei. Victima, minoră de 13 ani, era angajată în traversare pe trecerea de pietoni. Procurorul de caz apreciază cu vedere la dispunerea unor măsuri preventive. S-a reținut că avea semnalele vizuale pornite, nu și cele acustice, și nu se afla în misiune.

Se administrează mijloacele de probă și se fac cercetări cu privire la aceste aspecte. S-a reținut, repet, că nu era în misiune și avea semnalele luminoase pornite. S-a reținut că n-au fost respectate prevederile legale și s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză, s-a dispus o expertiză care va stabili ce viteză avea”.

Încă nu se știe dacă mașina poliției se afla în misiune la momentul producerii accidentului: „Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”, a precizat purtătoarea de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Martorii spun că cele două victime au fost lovite din plin, una dintre fetițe fiind aruncată câteva zeci de metri depărtare. Prima ambulanță a ajuns târziu la locul accidentului, apoi venind o alta. Tot martorii de la fața locului spun că imediat după accident, agentul care a provocat teribilul accident s-a ascuns după un tomberon să își schimbe uniforma de polițist.

Cercetările pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul au fost preluate de Brigada Rutieră. Oamenii de la fața locului au fost revoltați pentru că se crede că autoritățile încearcă să mușumalizeze evenimentul dureros.