ministrului Educației
Sursă foto: gov.ro

Noua dorință a ministrului Educației: Anul școlar să înceapă mai repede și să se termine mai târziu, declarată marți seara.

Astfel, Sorin Cîmpeanu a precizat că modificările vor viza structura anului școlar viitor, 2022-2023, nu a acestui an școlar, care rămâne cum este

„Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuții cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților și propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă, a spus ministrul.

În plus, ministrul a mai declarat faptul că „nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie cursurile.”

Întrebat cam cât de lungă va fi următoarea perioadă de cursuri, Cîmpeanu a răspuns: „O să vedem cât rezultă din discuții. Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă.”

Ne apropiem de 1 septembrie. Chiar dacă, în interiorul sistemului de educație este o rezistență pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut înainte de venirea copiilor în școli. Dar am avut deja o prima serie pentru concursurile ocuparea posturilor de director, pe 17 ianuarie vom avea a doua serie, imediat numirile sunt făcute cu 17 ianuarie, pe 17 ianuarie declanșăm a doua serie, numirile vor fi făcute cu 18 aprilie, prima zi de luni din vacanța de primăvară, care va începe pe 15 aprilie. Datele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat am făcut foarte multe eforturi pentru a nu schimba această dată, pentru ca elevii să știe exact când au examen. Ceea ce au aflat în urmă cu câteva luni va fi respectat”, mai adaugă ministrul.