Doctorul Mihail explică într-un videoclip de pe Youtube că Omicron se multiplică în faringe și pe căile respiratorii superioare, „adică pe țeava asta care dă aerul afară din plămâni în exterior”.

 Doctorul mai precizează că această variantă nu se multiplică în plămâni, cum o făceau cele precedente. Deoarece varianta Omicron se află pe faringe și pe căile respiratorii superioare, măștile obișnuite nu mai au nici un efect iar Omicron se va răspândi foarte repede într-o cameră închisă, chiar și când vorbim. Doctorul Mihail declară: „Asta înseamnă că la fiecare expirare vei elibera foarte mulți aerosoli care vor trece și de mască vor infecta foarte mulți oameni. În comparație cu variantele vechi care se multiplicau mai mult în plămâni și le era mai greu să iasă prin aerosoli din plămâni pentru că distanța era mai lungă. E de la sine înțeles!”.

 Iar motivele pentru care Doctorul Mihail vede aceste informații ca pe un lucru bun sunt:

  • Nu mai sunt pneumonii virale provocate ca primele variante al lui SARS-Cov-2;
  • Astfel nu mai sunt dispnee, dificultăți de respirare;
  • Nu mai sunt la fel de multe internări și de cazuri de intubări cu oxigen

 Astfel, Doctorul Mihail consideră că sunt mai mute lucruri bune decât rele și îndeamnă publicul să facă alegeri bune. El mai recomandă să facem minim 2 doze, booster-ul fiind la alegerea noastră. Dă drept Portugalia care are 33.4% din populație vaccinată cu booster, dar 88.7% cu minim 2 doze iar rata de deces fiind foarte mic: doar 28 de persoane au murit de la Coronavirus pe 11 Ianuarie 2022.

Sursa foto: Youtube