vacanță forțată
vacanță forțată

Un protest al Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București și Ilfov, Federației Părinților și Aparținătorilor Legali și grupului civic „Părinții cer schimbare” din 3 ianuarie 2022 s-a transformat într-o discuție cu doi secretari de stat în Ministerul Educației: Sorin Ion și Florian Lixandru.

După încheierea discuției, Corina Atanasiu, reprezentanta Federației Federației Părinților și Aparținătorilor Legali din România (Fepal), a declarat presei că subiectul principal atins au fost măsurile de siguranță în contextul întoarcerii elevilor în școli. Astfel, este exclusă o nouă vacanță forțată în contextul valului 5.

Deși scopul protestului a fost semnalarea problemelor din sistemul de educație, precum absența transportului gratuit, lipsa condițiilor de învățare online și structura anului școlar; multe dintre ele au rămas necomanetate de cei doi membrii politici, conform mărturiei reprezentantei elevilor din Constanța: „Domnii secretari de stat nu au un răspuns, nu știu ce se întâmplă cu elevii navetiști care sunt nevoiți să cheltuie în anumite cazuri chiar și 500 de lei pentru a ajunge la școală”.

Declarația de presă este disponibilă mai jos.