IRON MAIDEN

IRON MAIDEN cântă în 2022 în România. Astfel, pe 26 mai 2022 legendara trupă britanică, IRON MAIDEN, va cânta la Romexpo în aer liber.

Biletele se vor pune în vânzare din 6 decembrie, ora 10:00 pe iabilet.ro, iar primele 500 de bilete din fiecare categorie au pret earlybird

Membrii Fan Clubului Iron Maiden vor avea acces mai devreme la bilete, iar invitații speciali la București sunt germanii de la Lord Of The Lost care vor cânta în deschiderea concertului.

Evenimentul va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării acestuia

Show-ul, fiind considerat atât de fani cât și de jurnaliști una dintre cele mai extravagante și spectaculoase interpretări live din punct de vedere vizual, a fost deja văzut de aproape două milioane de fani din întreaga lume, cuprinzând hituri din întreaga carieră.

Interpretarea din 2022 va cuprinde și piese de pe noul album de studio, „Senjutsu”. Formatia a urcat pe scenă ultima dată în România în 2016, iar acum fanii români vor avea ocazia să fi martori la celebrul show Legacy și vor auzi în premieră live piese ale trupei.

Managerul Iron Maiden, Rod Smallwood a declarat: „Vara urmatoare vom putea în final să susținem marele turneu pe stadioanele din Europa pentru Legacy of the Beast care trebuia să aibă loc în 2020 și care a fost reprogramat de două ori. Suntem încântați să adaugăm la acest turneu câteva dintre marile orașe din Europe de Est, reușind să ajungem și în Ucraina unde nu am cântat niciodată. Vom face câteva modificări în cadrul producției scenice și setlistului pentru a include și piese de pe noul album ‘Senjutzu’, lucru ce va transforma Legacy of the Beast într-un show mai spectaculos decât versiunea originală. Dar să fiți siguri că vom include toate hiturile si elementele originale ale turneului precum Spitfire, Icarus, Hell, aruncatoare de flăcări, elemente pirotehnice și nu numai. În același timp vom adăuga și elemente noi, iar Trooper Eddie va avea o comeptiție serioasă în noua ‘lume’ Senjutsu pe care am gândit-o

De asemenea, șolistul Iron Maiden, Bruce Dickinson a adăugat: „Abia așteptăm să ne întoarcem în Europa anul viitor și este grozav că am putut să adăugăm Bucureștiul și celelalte concerte din Europa de Est, orașe mari cu fani grozavi. Sunt entuziasmat pentru noile schimbări ale producției scenice și abia aștept ca toată lumea să vadă ce le-am pregătit. Întreaga formație s-a bucurat de turneul Legacy, iar acum abia așteptăm să ne întoarcem la drum, să cântăm live, să ne distrăm și să ne reîntâlnim cu toată lumea.

Iron Maiden, legendele heavy metalului, nu mai au nevoie de nicio prezentare! După concertele suținute în fața a milioane de oameni din întreaga lume, dupa 17 albume de studio și zeci de Discuri de Platină și de Aur, Iron Maiden și-au câștigat un loc în istoria muzicii, nu doar a metalului.

Dupa 46 de ani de activitate, Iron Maiden au devenit o instituție. Este una dintre cele mai influente formații din istorie, muzica sa conturând de la trupe ca Metallica, Slayer, Anthrax pănă la Avenged Sevenfod, Ghost, Trivium sau Slipknot doar pentru a numi câteva, însă influența Maiden se extinde și asupra formațiilor din zona de metal extrem precum Death, My Dying Bride, Moonspel, Cannibal Corpse sau Sepultura.

Iron Maiden revin în România și vor aduce cu ei cel mai recent material discografic, „Senjutsu”. Vorbim de cel mai bine plasat disc in US Billboard al trupei, care a ajuns pe poziția trei, depășind clasicile „Powerslave” și „Number Of The Beast”. În plus, „Senjutsu” a ajuns pe prima poziție în peste 15 topuri din întreaga lume, dominând clasamentele din Europa.

Discul a fost lansat pe 3 septembrie 2021 și a avut parte doar de review-uri pozitive din partea criticilor, dar și a fanilor. Până si Bruce Dickinson a declarat că se numără deja printre albumele favorite semnate Iron Maiden. Vom asculta piese de pe Senjutsu precum si multe alte „imnuri” consacrate Maiden la concertul din capitală.

Biletele se pun în vânzare în trei categorii, Aces High în fața scenei, The Beasts în spatele acestia și apoi Troopers și au următoarele prețuri:

 • Earlybird: primele 500 de bilete din fiecare categorie
 • Aces High – 399 lei
 • The Beasts – 339 lei
 • Troopers – 259 lei

  Presale:

 • Aces High – 449 lei
 • The Beasts – 369 lei
 • Troopers – 289 lei

  La acces:

 • Aces High – 480 lei
 • The Beasts – 400 lei

Troopers – 320 lei

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 15 lei

Se pun în vânzare doar 3500 de bilete la categoria Aces High și 3500 la The Beasts. În total se pun în vânzare doar 15.000 de bilete.

Biletele se gasesc in format electronic aici și în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Copiii sub 2 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
Recomandăm fanilor care vin cu copii sub 10 ani să le protejeze acestora urechile cu căști speciale. La concert volumul va fi puternic și acesta poate afecta auzul copiilor.

Organizatorii vor pune la dispozitie suficiente puncte de vânzare a băuturilor pentru a evita cozile. Recomandăm totuși să veniți la concert din timp și nu înainte de ultima trupă. Este normal ca la orele de vârf, fix înainte de intrarea pe scenă a trupei când se atinge capacitatea maximă a locației, barurile să se aglomereze. Organizatorii vor oferi un program detaliat cu câteva săptămâni înainte de concert. Accesul cu umbrele este interzis.

Va rugam consultati programul final cu 3 zile inainte de eveniment pe bestmusic.ro & metalhead.ro si pe Facebook event.