George Burcea

George Burcea, cunoscutul fost soț al Andreei Bălan, actor și scriitor, aduce în atenția publicului masculin ce-i urmăresc conturile rețelelelor de socializare, principii pentru o căsnicie de succes: bătaia la ordinea zilei și superioritatea bărbatului.

Trăind într-un Univers al perfecțiunii privind viața de familie, George Burcea a uitat complet de cazurile zilnice de violență domestică gravă, anulându-și personalitatea în momentul în care a început să promoveze acest fapt. Vocile acoperite de pumni din spatele ușilor închise, pe care nimeni nu le cunoaște, casele în care lumina adevărului nu va ajunge niciodată sunt, de fapt, caracteristicile României, care pretinde a fi unită, însă cu oameni ce continuă să dețină astfel de păreri.

Sunt femeie. Voi avea un viitor ce se va lupta tot timpul cu forțele imbatabile ale lipsurilor și a normelor de trai comunist, însă îmi voi putea educa mintea și inima să accepte numai persoanele care cred în instaurarea definitivă a respectării vieții feminine, și nu astfel de glasuri nepotrivite în contextul vremurilor actuale. Acuzăm țara că nu se întâmplă nimic, când cei care ar putea opri aceste scene ce se desfășoară adesea sub ochii nevinovați ai copiilor suntem noi, pentru noi zidim poporul.

Despre scriitorul George Burcea, cu o copilărie tragică, ce a crescut în țipete, dar care astăzi își promovează traiul, vrând să fie reintrodus în obiceiurile familiale…

Aflăm despre această personalitate cu un glas răsunător în Mass-media faptul că în luna octombrie a publicat „Scrisoare către Ceaușescu” (link invalid din motivul retragerii), carte ce tratează subiectul violenței domestice din timpul dictaturii comuniste. Culmea paradoxului, inspirația a însemnat chiar viața lui, întrucât mama sa a fost agresată fizic de soț. Acest fapt a lovit societatea intr-atât de mult încât publicațiile și editurile care i-au scos la vânzare povestea de viață au retras-o de pe piață. Avem de-a face, al final, cu un spirit ipocrit, care este urmărit de 175.412 persoane puternic influențate, altele cu caractere sensibile, ce au fost atacate de vorbele actorului.

În urma declarațiiilor instigante la violență, Andrei Ruse, directorul Hyperliteratura, a postat public un mesaj prin care s-a declarat șocat de spusele celui căruia i-a fost redactor: „M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…). Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”. Ruse a catalogat discursul actorului drept „un gest imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice”.

Cartea a devenit, ulterior, scenariu de film ce tratează același subiect, în maniere sensibile, protagonistul aducându-și în prim-plan mama.

SUBIECTUL REDAT DE FILM, preluat de noi, pentru că cel al cărții nu se mai găsește, din motivele înfăptuite chiar de mâna lui și nervii lui:

Inspirat dintr-un caz real, „Scrisoare către Ceaușescu” spune povestea MARIEI DRUMEŞ, soție și mamă a doi copii (ALEX şi ARIANA), care este victimă a violenței domestice în anii de final ai Comunismului. Disperarea ei este amplificată și de lejeritatea cu care societatea vremii tratează această problemă. În momentul în care constată că viețile ei și ale copiilor ei sunt puse în pericol, Maria se hotărăște să fugă de acasă. Singurul refugiu este casa părintească din județul Botoșani. Acolo, însă, se lovește de refuzul tatălui ei de a o găzdui pe motiv că-l face de râs în ochii consătenilor. CAROL, soțul Mariei, vine să o ia acasă. Împreună cu cei doi copii, Maria scapă din nou. Ajunge la Spitalul Județean din Botoșani deoarece, între timp, Alex s-a îmbolnăvit extrem de grav. Diagnosticulmedicilor, pleurezie. Teroarea femeii capătă noi valențe în momentul în care Ariana dispare. Bănuind că cel care a răpit-o este soțul ei, Maria are o cădere nervoasă și este internată la Spitalul de Psihiatrie. Cu ajutorul TANIEI, o femeie impresionată de drama ei, este eliberată după trei săptămâni. La capătul puterilor și în lipsă de soluții, Maria decide să îi scrie lui Ceaușescu despre drama ei. Pentru a fi sigură că scrisoarea o să ajungă în mâinile dictatorului, aceasta intenționează să i-o predea personal. Tania o avertizează în legătură cu pericolul la care se expune, însă Maria nu mai are nimic de pierdut. Deși locul este înțesat cu agenți de Securitate, securiști și milițieni, aceasta reușește să-și ducă misiunea la bun sfârșit. Este imediat arestată și interogată. În cele din urmă, după câteva zile, Maria este eliberată și condusă la noua ei casă dintr-un orășel de lângă Botoșani, unde se reîntâlnește cu copiii săi.

„Am greșit…”

A aruncat bomba și s-a făcut nevăzut. Mesajele și aparițiile în domeniul online l-au făcut pe individ să reacționeze la propriile sale vorbe, dând vina doar pe nervii provocați în urma primirii unor critici cu privire la faptul că gătește și ajută la treburile casei. Consideră că încă este alături de femei și de drepturile lor, însă… „Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace”, aceste scuze nu îi acoperă vina și nici viitorul dosar penal. DOVADA: jurnaliştii de la DCNews redactează ferm că Alina Dumitriu a semnalat „greșeala” și a menționat, pe Facebook, că va depune o plângere penală pentru instigare la violență.

Noi ne întrebăm cum a reacționat mama lui, ce vor simți fiicele sale când vor înțelege dorințele tatălui său… Dragi suflete pline de feminitate, îndurați-vă să vă rupeți câteva bucățele din psihic pentru a-l viziona pe acest domn înțelept, a cărei viață de familie sperăm să funcționeze după propunerile sale.