Camera picturii
Foto: Adelina Miron – Cultura la Dubă

„Camera picturii”, locul unde copiii și adulții se exprimă liber prin culori. Aceasta să află pe Strada Doctor Victor Babeș din Iași, la numărul 7, iar copiii, adolescenții și adulții sunt așteptați ca între cei patru pereți să își dea frâu liber imaginației.

De-a lungul timpului am observat că avem nevoie de un spațiu în care să ne exprimăm liber, pentru că metoda asta convențională, la masă, te limitează. Tu nu poți să fii creativ dacă ți se impune să stai într-un în loc. Nu poți să fii creativ la cel mai înalt nivel dacă ți se impune o temă, dacă ți se spune cum să faci ceva, cum să faci un peisaj, cum să faci un copac”, spune Anca Coțovanu, artist vizual stabilit în Iași și inițiatoarea proiectului „Camera picturii”.

După ce a predat Educație plastică copiilor din mediul rural și a fost dezamăgită de mentalitatea retrogradă cu care s-a întâlnit în sistemul educațional românesc, Anca Coțovanu a creat contextul prin care pune în practică conceptul „non-teacher” – încurajarea exprimării libere prin absența temelor și indicațiilor de lucru – inspirată fiind de practica popularizată în Europa de pedagogul francez Arno Stern.

Aici se poate citi articolul complet.