Centrul Educațional EXPLORATORIUM

Centrul Educațional EXPLORATORIUM va fi deschis de Primăria Capitalei și va include proiectul Let’s Hub, în cadrul căruia se vor organiza cursuri, workshop-uri și activități educative pentru copii și adolescenți.

COMUNICATUL PRIMĂRIEI INTEGRAL:

Primăria Capitalei deschide Centrul Educațional EXPLORATORIUM
Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, lansează o nouă provocare interactivă și creativă pentru cei mici, într-un loc special, în care aceștia se pot conecta la educația viitorului!
Astfel, în perioada 27 noiembrie – 26 decembrie 2021, deschidem porțile spațiului multifuncțional de învățare non-formală și experiențială – Centrul Educațional Exploratorium (Bulevardul Decebal nr.11, Sector 3), care va reuni mai multe proiecte:

Târgul „Fabrica de Jucării”

Deschidem oficial Târgul „Fabrica de Jucării”, în cadrul Centrului Educațional EXPLORATORIUM. Patinoarul, trenulețul, atelierele de creație și atelierele interactive, momentele artistice, dar și decorurile de sărbătoare oferite de partenerul nostru Auchan, ne vor purta într-o călătorie magică în lumea copilăriei, a colindelor, a jocurilor, a cadourilor dăruite din suflet, a timpului petrecut în familie.
Accesul este gratuit și se va realiza în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămân prioritare.

Let’s Hub

La centrul educațional va fi demarat proiectul Let’s Hub, în cadrul căruia se vor organiza cursuri, workshop-uri și activități educative pentru copii și adolescenți. Acestea se vor desfășura cu participarea organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației, care au răspuns apelului lansat de Proedus.
Mai multe detalii și regulament.

DăruiEști în BucurEști

Continuă campania „DăruiEști în BucurEști” lansată în primăvară, cu ajutorul micuților participanți in cadrul proiectului „Vacanța activă in București”.
Astfel, am inițiat alte două componente care să vină în sprijinul copiilor aflați în situații speciale și al cățeilor din adăposturile ASPA:

​În parteneriat cu Biroul de Informare al Ministerului Afacerilor Externe (Infoeuropa), ambasadele reprezentate la București ale Germaniei, Spaniei, Greciei, Italiei, Suediei, Danemarcei, Finlandei, Poloniei, Slovaciei și Reprezentanței C.E. și Ministerul Afacerilor Externe s-au alăturat campaniei și vor decoreaza brazi cu elemente specifice fiecărei țări. Aceștia vor fi expuși în spațiul din Centrul Educațional EXPLORATORIUM până pe 20 decembrie.

Brazii vor putea fi licitați de persoane fizice sau juridice prin produse – dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite, care vor ajunge la copiii din centre de plasament și din case/apartamente în regim rezidențial, aflate în coordonarea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din toate sectoarele Capitalei, precum și a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, dar și a ONG-urilor de profil.

Totodată, continuăm să fim alături și de cățeii fără stăpân, printr-o campanie de conștientizare în rândul copiilor a importanței adopțiilor.
De asemenea, pentru susținerea animalelor vulnerabile, bucureștenii vor putea dona produse dedicate acestora, hrană specială și accesorii, care vor fi distribuite către Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (A.S.P.A.) și către asociațiile de profil.

De asemenea, sponsori privați s-au alăturat campaniei și au transformat vitrinele Centrului Educațional EXPLORATORIUM în adevărate expoziții în aer liber.

Muzeul Copiilor

Muzeul Copiilor se redeschide începând cu 27 noiembrie! Ghizii îi vor însoți pe cei mici într-o adevărată călătorie în lumea științei și îi vor ajuta pentru a rezolva misterele din laboratorul de chimie și fizică. Surprizele și veștile bune nu se vor încheia aici! Urmărește pagina de facebook și www.proedus.ro pentru noi detalii.
Biletele se pot rezerva online aici începând cu data de 25.11.2021.