Alma

Atunci când se naște o pasiune dorești cu ardoare să faci acea activitate toată viața. Consider că un om este împlinit în momentul în care își găsește această pasiune și luptă pentru a o transforma în ceva măreț, care va fi admirat, apreciat de toată lumea.

Pe lângă pasiune, ai nevoie de încredere, de motivație, de putere pentru a trece peste orice obstacol care stă în cale fericirii tale. Munca depusă de tine întotdeauna va fi recompensată. Atunci când îți dai seama că ai reușit, că te-ai întrecut pe tine însuți te năvălește un sentiment frumos, minunat de mândrie care îți aduce doar bucurie.

Întotdeauna am admirat artiștii. Munca depusă de ei, orele petrecute împreună cu arta pură, motivația pe care o au sunt doar câteva exemple pentru care eu una îi apreciez. Să vezi cum din mână unui om iese doar frumosul este un sentiment extraordinar. Însă, nu este ușor să fii artist, mai ales într-o lume dominată de critică și răutate, iar pentru a trece peste gura lumii un artist nu are nevoie doar de talent, ci și de susținere și încredere în forțele proprii. De aceea, astfel de oameni care dețin acest dar trebuie prețuiți.

Tânăra care pe mine m-a impresionat cu desăvârșire este Alma. Alma este un custom artist din Galați de la care cu siguranță fiecare dintre noi putem avea ceva de învățat. Aceasta realizează custom-uri pe haine, încălțăminte, dar ocazional pictează și tablouri. Este foarte atentă cu fiecare produs, având grijă ca rezultatul să fie unul frumos și calitativ. Dar, haideți să o lăsăm pe ea să ne povestească mai multe!

1. Bună Alma! Țin tare mult să îți mulțumesc că ai rupt din timpul tău să-mi răspunzi la câteva întrebări legate de viața de artist. Spune-mi, întâi de toate, mai multe lucruri despre tine și despre pasiunea ta.

Bună! Numele meu este Alma și sunt o liceancă pasionată de pictură. Când eram mică pictam/desenam zi și noapte, dar din păcate prin clasa a VI-a m-am oprit pentru că am descoperit alte pasiuni (canto, dans). În timpul pandemiei, m-am reapucat de pictat, iar în vara anului 2020 am decis să deschid pagina de Instagram pentru a începe o mică afacere. De atunci a început magia.

2. Ce te-a influențat de transformi această pasiune într-o afacere?

Dorința de a ieși din zona de confort, de exemplu niciodată până nu am primit o comandă nu am desenat anime sau mașini, dar și din dorința de a mă face remarcată și de a fi printre cei mai buni într-un domeniu.

Sursă foto; Instagram

3. Cum ai reacționat la prima ta comandă și care a fost aceea?

Prima comandă a fost la 3-4 zile după ce am deschis pagina și a fost un custom cu Travis Scott. Sincer, eram puțin emoționată, prima comandă fiind un portret, dar în același timp m-am gândit ca încep oarecum de sus prin această provocare.

4. Ai avut momente în care ai fost descurajată, momente de cădere să le spun așa? Cum ai trecut peste?

Au fost momente (înainte să mă apuc de TikTok) în care chiar nu creșteam pe Instagram, și vedeam alte persoane din același domeniu care au început după mine și erau mai urmărite, lucru care m-a făcut să mă simt foarte neapreciată și am avut un gând de a renunța.

De asemenea, după ce m-am apucat de TikTok și mai citisem despre cum trebuie să postezi constant ca să „încânți” algoritmul, m-am descurajat din nou, iar programul meu de mate-info bilingv plus pregatiri nu prea îmi permitea să fac clipuri pe care eu le consideram de calitate, așa că preferam să nu fac deloc. Dar, într-un final am scos-o la capat cu ambiție și motivație care sunt foarte importante.

Sursă foto: Instagram

5. Ai primit susținere în visul tău? Și dacă da, din partea cui?

Am primit foarte multă susținere din partea familiei si a prietenilor. Părinții mei au investit în primele materiale, iar prietenii îmi apreciau fiecare postare și le distribuiau, lucru care mi-a adus și primii clienți. Susținerea celor dragi a contat foarte mult pentru mine.

6. Crezi că ți-a fost menit să devii artistă? Te-ai vedea făcând altceva?

Când eram mică doream să devin arhitect, apoi am vrut să devin designer (de orice fel), iar acum am această mică afacere, pe care intenționez să o transform si în jobul meu permanent după ce termin facultatea (de arte).

Deși am avut tentații în zona informaticii, nu m-aș vedea făcând permanent altceva decât artă. Deci da, cred că mi-a fost menit, pasiunea mereu a găsit un mod de a se întoarce la mine.

Sursă foto: Instagram

7. În final, poți oferi câteva sfaturi celor care ar vrea să îți calce pe urme, celor care împărtășesc aceeași vocație ca și tine?

Fiți sinceri cu voi, dacă simțiti că acesta este drumul vostru, mergeți pe el, nu vă abateți pentru că „medicina se plătește mai bine”, „infomatica e de viitor” sau alte scuze (nu le pot numi motive). Fiecare artist pe care l-am întâlnit, fie el de meserie sau doar un tânăr pasionat, a reușit să se reinventeze și să urce constant. Trebuie doar să munciți și veți culege roadele în scurt timp.

Dacă Alma v-a impresionat și doriți să-i urmăriți evoluția sau pentru comenzi, vă invit să accesați link-urile de mai jos: