Educație la înălțime

În momentul în care școala online îmbină tehnologia cu pasiunea pentru educație, cursurile pot deveni cu adevărat atractive. Mai mulți elevi din Mureș, Galați și Brașov au participat la o clasă specială. Prin intermediul proiectului , „Educație la înălțime”, elevii au avut oportunitatea de a vedea, în direct, cum arată situl arheologic și muzeul „Troia”.

„Când îți prezintă cineva, e altă atmosferă, când faci la clasă, imaginea nu poate să-ți arate ce simți. Mai bine să vezi lucrul acela. Cel mai mult mi-a plăcut acel muzeu cum era înăuntru. Adică zeii înainte, poate a fost adevărat sau mit, dar ce obiecte ne-au lăsat ei…” a declarat Ilinca Babeș, elevă.

Profesorii de istorie Adriana Bălaj și Marcel Bartic au susținut prima lecție de istorie desfășurată într-o țară și învățată în alta. Locul în care s-a dat războiul troian a fost filmat de la înălțime, iar explicațiile celor doi profesori curgeau concomitent cu imaginile capturate de către o dronă.

Elevilor li s-a povestit despre obiectele de valoare ce au fost găsite acolo de-a lungul timpului. Datorită acestui proiect, elevii nu percep școala drept o povară, arătând mai mult interes față de subiectul în cauză.

„Directorul sitului arheologic din Troia ne-a mărturisit că este pentru prima dată când vede, în 30 de ani de activitate, o lecție live transmisă de la Troia” a declarat Adriana Bălaj.

„Educația digitală nu mai este un moft. Este un instrument extrem de util care poate să aducă acțiuni de învățare extrem de valoroase foarte aproape de copii. Mă aștept și din partea Ministerului Educației, guvernanților, să înțeleagă că va trebui la un moment dat să învestească. Avem nevoie pentru că vorbim despre educație digitală. uite ce poate oferi!” a declarat Marcel Bartic.

Ce își propun fondatorii proiectului „Educație la înălțime”?

Fondatorii proiectului „Educație la înălțime” sunt Adrian Robe și Marius Toader. Cei doi au transmis într-o perioadă de doi ani zeci de lecții în direct de la Sighișoara, Castelul Bran și Cazanele Dunării.

Multe dintre lecțiile transmise din interiorul țării au fost finanțate de Guvernul României, prin Departamentul de Dezvoltare Durabilă. Pe site-ul dedicat proiectului „Educație la înălțime” sunt înscrise deja peste 2.000 de școli, fiind așteptate și altele care doresc să participe la astfel de lecții.

„Avem gânduri să mergem în Grecia, să facem o colecție specială de acolo. Sunt școli private cu predare în limba romană și cu siguranță am putea lega o lecție foarte interesantă de acolo” a declarat Adrian Robe, co-fondator al proiectului „Educație la înălțime”.