Târgurile de Crăciun

Organizatorii târgurilor de Crăciun din mai multe municipii din România au făcut primele anunțuri cu privire la desfășurarea acestor evenimente din preajma Crăciunului.

Târgurile de Crăciun se vor ține în acest an, după ce anul trecut s-au anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

La Cluj-Napoca, târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie, cu respectarea măsurilor impuse privind limitarea răspândirii virusului Sars-COV-2, dar și cu condiția ca participanții să poată intra doar pe baza certificatului verde.

„Conform legilor în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spațiului. Avem în Piața Unirii 7.000 de metri pătrați, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condițiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunța la aproximativ 35 de căsuțe, față de 2019. Vor fi 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, cășuta lui Moș Crăciun, cupola de lumini, bradul și animație stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spațiu și liber, programul artistic va fi doar în zona bradului”, a transmis primarul Emil Boc la un post local de radio.

„Intrarea la târg se va face DOAR cu certificatul verde, adică ai trecut prin boală sau ai ambele doze de vaccin făcute”, a adăugat Emil Boc

Primăria Municipiului Oradea împreună cu Visit Oradea vor organiza Târgul de Crăciun în perioada 3 decembrie – 2 ianuarie. Centrul orașului va fi îmbrăcat în haine de sărbătoare, iar căsuțele cu decorațiuni care au făcut magie în toți anii și zonele dedicate preparatelor culinare, revin din nou în cadrul târgului.

Potrivit celor declarate de Alina Toie, directorul general al Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, concertele cu care participanții la eveniment au fost obișnuiți seara, vor lipsi. „În acest moment excludem această variantă. Concertele sunt interzise în ţară.”

Și în centrul Sibiului, în Piața Mare, revine Târgul de Crăciun, fiind o ediție adaptată noilor condiții de siguranță, astfel încât atmosfera Crăciunului să-și facă simțită prezența în sufletul tuturor participanților. Perioada de desfășurare a Târgului de Crăciun organizat la Sibiu este din 26 noiembrie și până în 2 ianuarie.

Intrarea la Târgurile de Crăciun organizate în acest an se va face pe baza certificatului verde și cu respectarea tuturor măsurilor impuse cu privire la limitarea COVID-19.