Un adevărat șoc s-a năpustit asupra României în această seară, când a fost anunțat faptul că interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a decedat.

În dimineața de sâmbătă, 6 noiembrie, artistului i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în tratament post Covid la o clinică privată din Caraș Severin. Ulterior a fost internat la terapie intensivă la Spitalul de Urgență Reșița, unde nu a mai avut șanse de supraviețuire. Potrivit directorul medical SJU Reșița, artistul a ajuns la spital „cu stare septică”.

Starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septica. În momentul de față este la ATI”, a spus medicul Cosmin Librimir, director medical SJU Reșița, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În aceeași intervenție telefonică, medicul a mai precizat și că s-ar fi încercat o conectare la o mască de oxigen, însă nu a suportat-o, așa că a fost intubat. De asemenea, cât despre vaccinare, familia interpretului susține că acesta avea administrat serul anti-covid.