Era odată un câine cu o blană foarte catifelată pe care stăpânii l-au numit Pepo…” Așa își face debutul povestea terapeutică „CĂȚELUL PEPO ȘI DINOZAURUL SĂU, aparținând tinerei educatoare Florentina Larisa Pocovnicu. Aceasta reușește să contureze o lume în care dăinuie încrederea în forțele proprii și dorința de a depăși limitele impuse de ceilalți, când ceea ce avem nevoie în propria aventură este, de fapt, curajul. Și dacă ai un prieten alături de tine, obstacolele devin mai ușor de învins.

Autoarea, mândră de cum a reușit să-și dea frâu liber imaginației pentru a crea primul său pachet educațional, are, la rândul ei, o poveste. 

Florentina Larisa Pocovnicu a intrat în universul copiilor în calitate de cadru didactic în urmă cu câțiva ani, când și-a găsit menirea în meseria de a lucra cu preșcolarii. Scopul ei este să ajute copiii să-și înțeleagă emoțiile și sentimentele prin intermediul poveștilor. Așa au luat naștere „probele altei meserii”, aceea de a scrie, tot cu speranța că va stimula gândirea copiilor, asemeni celor cu care lucrează.

În universul publicistic, îi întâlnim vasta experiență, deținând diverse premii din cadrul conferințelor academice cu lucrări precum Practica tatuajului și problematica identității, Bancurile din perioada comunistă și Comemorarea persoanelor decedate. O abordare modernă a doliului; din cadrul concursurilor literare precum Treptele devenirii noastre, Rețeaua literară și diverse concursuri poetice. Este membră a Cenaclului Junimea din Iași, a Clubului de promovare a culturii, cărților și dialogului Junimea-Scriptor, Invitată la Filit în cadrul evenimentului Noaptea albă a poeziei, pentru că aceasta și-a făcut debutul poetic încă din 2017 publicând în diverse antologii precum Moștenirea Văcăreștilor, Junimea  și reviste literare precum Mozaicul, Zona literară.

Cum a pornit ideea de-a lungul experienței pedagogice?

Anii adunați în sânul învățământului i-au adus în cale temperamente diferite ale copiilor, ceea ce a ajutat-o să-și dea seama de eventualele lipsuri comportamentale ale acestora. Punând ideile cap la cap, a creat povestea adresată prichindeilor cu vârste între 2 și 8 ani, în care CĂȚELUL PEPO, încrezător în visele sale, găsește un os de dinozaur. Mai apoi, datorită faptului că nimic nu l-a putut opri, iar abilitățile sale sunt mai presus decât a se lăsa descurajat de cei din jur, descoperă ceva fascinant. Întrebând-o pe autoare cine este, de fapt PEPO, ne-a răspuns plină de entuziasm: „PEPO ESTE VOCEA NOASTRĂ INTERIOARĂ CARE NE MOTIVEAZĂ ZILNIC”

Dragi părinți, cu toții ați fost curioși de existența dinozaurilor pe pământ. Prin pachetul educațional Cățelul Pepo și Dinozaurul său, veți regăsi copilul din voi, ajutându-vă micii puiuți să își înțeleagă interiorul odată cu Pepo, a cărui spirit trebuie să-l purtăm mereu cu noi. De asemenea, din poveste copilul poate învăța ce este prietenia, cum poate empatiza cu ceilalți, cum să treacă peste frica de întuneric și cum să fie curajos.

Ce conține PACHETUL EDUCAȚIONAL? 

Pachetul complet poate fi achiziționat, dând un click spre site-ul Cățelul Pepo. Acesta are în alcătuire Povestea terapeutică CĂȚELUL PEPO ȘI DINOZAURUL SĂU, o poveste despre curaj, stimă de sine și prietenie; o CARTE DE COLORAT, deoarece lumea culorilor este cea a copiilor; un SET DE 25 FIȘE EDUCATIVE (Dactilopictură, șir logic, antrenament grafic etc.) cu personajele din poveste. 

mockup fise-01

Testimoniale: 

Iată pe final câteva testimoniale sincere care m-au determinat să recomandăm povestea terapeutică intitulată „CĂȚELUL PEPO ȘI DINOZAURUL SĂU”. 

Îmi place că textul este scurt și concis și că scoate în evidență ceea ce cu toții uităm să mai sădim în copiii noștri: încrederea în ei. Am apreciat, pe lângă perseverența lui Pepo și celelalte valori de care dă dovadă, faptul că undeva ați evidențiat un aspect important: copilul era conectat cu ambii părinți, iar aceștia îi insuflau dragostea pentru citit. Ne declarăm fanii lui Pepo.”- părinții Cezarei, un copil minunat de numai 1 an și câteva luni.

Ar putea fi o imagine cu copil şi carte

„Eu am învățat de la Pepo să nu râdem de ceilalți. Pen și Lola nu credeau că visul lui Pepo era adevărat. Îmi place la Pepo că are visuri mari” – Sofia, 6 ani

Sofia

„Eu am învățat de la Pepo să nu îmi fie frică de nimic. Chiar dacă suntem mici, să nu ne speriem de dinozaurii uriași. Pepo e un cățel curajos.” – Iris, 5 ani

Iris

„Am învățat din poveste să ne ducem visele până la capăt. Și eu am un vis mare, să descopăr oase de dinozaur exact ca Pepo” (Iulian, 6 ani)

Iulian

Întâmplările prin care trece Pepo au rolul de a sădi în cei mici valori precum : bunātate, sinceritate și curaj. Cu ajutorul cățelului Pepo și a dinozaurului său, copiii sunt încurajați să creadă în visele lor și în forțele proprii.” – Luisa, educatoare

Povestea reprezintă rodul experienței pedagogice pe care a acumulat-o autoarea astfel că personajul Pepo a devenit un exemplu pentru preșcolarii săi” – Cătălina, educatoare

Finalul poveștii îi va fascina pe copilașii dvs: „ȘI AȘA PEPO A FOST PRIMUL CÂINE CARE A DESCOPERIT…”  

Facebook: Cățelul Pepo
Instagram: catelulpepo

  • Advertorial