rata de vaccinare

Au fost făcute publice declarațiile oferite de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru Educație Privată. Acesta a anunțat, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru publicație, cum va fi recuperată vacanța de două săptămâni care a fost hotărâtă și impusă forțat.

Aflăm, astfel, că elevii de gimnaziu și liceu din școlile publice vor avea acces la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie. Aceasta este modalitatea avansată de minister pentru recuperarea celor două săptămâni de școală din vacanța introdusă în perioada 25 octombrie-5 noiembrie.

De asemenea, Ministrul a oferit câteva informații cu privire la modul anticipat de desfășurare a cursurilor după cele 14 zile de vacanță. După 8 noiembrie se vor lua în calcul toate cele 3 modalități, însă cea în care se încrede cel mai mult este cea a predării online. Decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru: „cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online”.

Declarația în totalitate:

Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri.
Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public.
Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții.

Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar.”