Scrisoare

Poșta germană a livrat o scrisoare după 53 de ani, ajungând într-un final în Großb-Gerau din landul Hessa.

Motivarea întâmplării este reprezentată de faptul că destinatarul în vârstă de 79 ani, Joachim Schulz, fost director al unei importante companii anglo-elvețiene și-ar fi schimbat adresa de domiciliu în mod repetat.

Angela Schulz, soția lui Joachim în vârstă de 82 de ani și cea care a observat plicul în cutia poștală, a declarat cu stupoare că: „A fost trimisă pe 24 noiembrie 1968, la Wedel, nordul Germaniei, unde locuia soțul meu. Era perioada când ne-am cunoscut. A trecut atâta timp și încă suntem împreună.”

Coperta arhaică învelea o invitație la adunarea generală a clubului de navigație Wedel-Schulau, acolo unde Joachim Schulz era membru fondator.

Sursă foto: Andreas Arnold Scrisoare livrată după 53 de ani

Angela a explicat că livrarea „puțin întârziată” a avut loc întrucât familia a călătorit mult și și-a schimbat foarte des adresa de domiciliu, de la Wedel (Schleswig-Holstein), la Mühlheim (zona Ruhr), în Baden-Württemberg, apoi iar în Hessa, la Frankfurt ori Groß-Gerau.

În finele declarațiilor, Angela Schulz a glumit spunând: „În orice caz, felicitări poștei germane că ne-a găsit!”

Întâmplarea face ca nici Poșta Germană să nu priceapă ce s-a întâmplat cu adevărat, purtătorul de cuvânt al instituției, Thomas Kutsch, afirmând că: „Nu avem informații despre modul în care a fost găsită și transmisă scrisoarea.”

Familia Schulz a decis să înrămeze epistola și să o așeze în biblioteca imobilului, astfel: „…să o avem întotdeauna în fața ochilor. Pentru noi va rămâne un simbol al momentului în care ne-am cunoscut.”