elevii

Cum se pot testa elevii pentru a reveni la școală, din ziua a opta după trecerea clasei în online! Astfel, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri noua completare a ordinului comun cu ministerul Sănătății pentru reglementarea modului în care elevii se pot testa pentru a reveni în școli, existând trei metode:

  • testarea în cabinetele școlare;
  • testarea cu ajutorul echipelor mobile ale DSP;
  • testare la oricare alt centru;

Tocmai ce am semnat completarea la ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii, art. 6 alineatul 5, prin care am clarificat următoarele trei stituaţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a catalogat adresa transmisă de un funcționar din Ministerul Sănătății, prin care se preciza că testarea nu se face la școală decât elevilor cu simptome și nu celor ce vor să revină în ziua a opta, drept ilegală.

Este regretabil că printr-o adresă semnată de un funcționar al MS s-au adus completări unui Ordin de ministru, lucru ilegal, deoarece o adresă nu e un act administrativ de natură a aduce completări unui ordin de ministru. S-a rectificat și astăzi se va publica in Monitorul Oficial completarea prin care am clarificat aceasta situație