Eroarea Ralucăi Turcan
Eroarea Ralucăi Turcan: Cât de important este să oferi informații corecte și justificate, deținând o funcție din fruntea României?

Am ajuns la concluzia că suntem un popor căruia îi place doar să dramatizeze. Pe lângă faptul că citim cum ne convine și înțelegem doar ce ne convine, noi vrem drame, drame și iar drame. Avem setea aceea de a critica și de a căuta țapul ispășitor, iar, în momentul în care mai apare și o știre falsă fiind preluată de toată presa, se creează confuzii, dar și situații jenante și supărătoare.

Pe când mă plictiseam și mai citeam câte ceva, mi-a atras atenția o știre care m-a revoltat foarte tare. Această știre vorbea despre cum Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a indus în eroare părinții a cel puțin 200 de mii de elevi și copii aflați acum în școală online.

Ministrul Muncii a declarat public de la Guvern, dar și pe contul său de Facebook că a fost aprobată o Ordonanță de Urgență prin care s-ar fi asigurat sprijin părinților care trebuie să stea acasă cu copiii lor, dacă aceștia fac școală online. Informația era una falsă, Guvernul anunțând că proiectul de ordonanță nu a fost adoptat încă.

Presa centrală și locală imediat a preluat informația de pe pagina de socializare a Ralucăi Turcan, fără a mai conta faptul că era falsă, fără a se mai verifica informația la sursa primară – Guvernul României.

Gândiți-vă doar la situațiile jenante în care au fost puși părinții care au vazut știrile și care au copiii în școală online și au cerut sprijinul șefilor, iar aceștia să nu fi știut absolut nimic…

Dacă Ministrul Muncii face astfel de gafe de ce am avea noi, ca popor, așteptări și pretenții la schimbare. În astfel de funcții ar trebui puși oameni competenți, oameni care să știe să informeze corect poporul și să justifice. Așa și tanti Viorica se duce cu presupusul și cu bârfa să anunțe câte ceva nou prin sat.

Suntem în secolul XXI și noi încă citim știri false, iar politicienii au pretenția să avem încredere în ei și în deciziile lor. După o astfel de gafă de neiertat aș putea spune, sunt curioasă ce va mai urma.

Proiectul a fost însă adoptat într-o ședință de guvern în data de 2 octombrie după ce a primit toate avizele, dar nu precum anunțase Ministrul.

Ce a scris Raluca Turcan pe Facebook:

„Astăzi am aprobat Ordonanță de urgență pentru acordarea de zile libere pentru părinţi prin care acordăm un sprijin concret angajaților și angajatorilor (…)”.

Apoi, ministrul a repetat faptul că a fost adoptată în ședința de miercuri, 29 septembrie, oferind mai multe explicații despre buget și despre cum a fost folosită această măsură în primăvară-vară.

Concluzionând, vreți să trăim într-o țară demnă de UE, dar dumneavoastră, politicieni, nu ați învățat încă să informați corect poporul. Astfel:

VEȚI CULEGE CE AȚI SEMĂNAT!


Sursă foto: Facebook