Federația sindicală „Spiru Haret” cere testarea obligatorie gratuită atât a elevilor cât si a angajaților din educație

Federația sindicală ,,Spiru Haret” cere testarea obligatorie gratuită atât a elevilor cât si a angajaților din educație, dacă unitățile vor rămâne deschise după depășirea pragului de 6 la mie.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și-a exprimat opinia printr-un comunicat emis miercuri, în condițiile în care acest prag de închidere a școlilor a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, după cum a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, citat în comunicatul organizației, spune, totodată, că „trebuie sancționați cei care nu vor să respecte regulile”.

Comunicatul integral al Federației sindicale:

Fără testarea periodică și respectarea regulilor, menținerea cursurilor cu prezență fizică pune în pericol viețile elevilor și angajaților”

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ solicită Guvernului să introducă testarea obligatorie GRATUITĂ a elevilor și a angajaților din școli, în condițiile menținerii învățământului față în față și după trecerea de pragul de îmbolnăvire de 6 la mie.

„În condițiile în care se dorește continuarea învățământului cu prezență fizică, Guvernul trebuie să asigure teste non-invazive GRATUITE pentru toți elevii și angajații prezenți la nivel de unitate. În plus, trebuie sancționați cei care nu vor să respecte regulile. Nu putem să ne jucăm cu viețile elevilor și ale angajaților din învățământ! Înțeleg impotanța școlii cu prezență fizică și am susținut-o de fiecare dată, dar nu pot fi acord ca unitățile de învățământ să devină focare de infecție, doar pentru că există presiuni din unele zone ale societății. Înainte de a decupla scenariile de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate, Guvernul trebuie să trimită teste în toate unitățile de învățământ. Și alte state au menținut școlile deschise, însă în acestea testarea tuturor se face la 72 de ore.”, a afirmat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

„Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” consideră că angajații din învățământ au dat dovadă de spirit civic, vaccinându-se într-un procent dublu față de cel național. La ora actuală, peste 60% dintre angajații din școli sunt vaccinați. În ceea ce privește restul de 40%, unii au trecut prin boală, alții au contra-indicații, iar unii nu au fost convinși de eficiența vaccinului din cauza unei campanii de informare deficitare.”

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare