A fost lansată o nouă aplicație Erasmus+, marți, de Comisia Europeană. Prin aceasta, studenții pot dispune de o legitimație europeană de student, în format digital, valabilă în întreaga Uniune Europeană, conform unui comunicat de presă care arată că în acest mod e marcată “o nouă etapă în digitalizarea programului Erasmus+”.

Aplicația este disponibilă pe sistemele Android și iOS și permit utilizatorilor:

  • să caute și să selecteze destinația lor dintre partenerii universității;
  • să semneze contractul de studii online;
  • să descopere evenimente și sfaturi utile de la și despre destinația lor și să ia legătura cu alți elevi;
  • să obțină legitimația europeană de student pentru a avea acces la servicii, muzee, activități culturale și oferte speciale în universitatea și țara gazdă.

Potrivit comunicatului, “viitorul este digital, iar această aplicație reînnoită va garanta că studenții vor avea nevoie de mai puține documente pe suport de hârtie”. Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a precizat că “Această nouă aplicație Erasmus+ va fi un ghișeu unic pentru studenții Erasmus+ mobili. A avea toate informațiile la îndemână înseamnă mai puțin stres, mai puțin timp dedicat cerințelor administrative și mai multă flexibilitate”.

Peste 4 000 de universități sunt implicate în rețeaua Erasmus Without Paper (Erasmus fără hârtie), prin intermediul căreia pot să facă schimb de date în condiții sigure și să identifice mai ușor contractele de studii.

Această cooperare digitală permite introducerea și recunoașterea pe scară largă a legitimației europene de student. Anul universitar actual (2021-2022) este preconizat cu 600.000 de studenți, din învățământul superior, dispuși să meargă în străinătate datorită programului Erasmus+, transmite Comisia.