Decența?

Un cuvânt tot mai rar pronunțat și respectat pe zi ce trece…
Am ales să vorbesc puțin, de această dată, despre curajul și puterea de a alege decenţa, într-o lume în care mișună pe toate străzile și pe la toate colțurile viciile și orgoliul prostesc.

De data aceasta fac referire la bărbați, specie în care mă regăsesc și eu! A fi un bărbat decent și asumat înseamnă o mulțime de lucruri pentru femei și alți bărbați, dar pentru mine înseamnă un singur lucru dom’le: Să-ți ții fermoarul închis, în timp ce alții îl deschid cu prima ocazie!

Doi din trei bărbați sunt de părere că trebuie să aibă un “caracter puternic”, de macho-man, să facă pe durul, pentru a face față “rolurilor” pe care le au în familie, la locul de muncă sau în gașca de prieteni, și toate astea pentru a-și impune respectul cu forța(cazurile sunt nenumărate, dar ma limitez la atât) . DA, există astfel de “bărbați”( cu orice altceva în cap, dar nu creier), însă există și acei bărbați decenți, maturi în gândire și acțiuni, femeile fiind “în limbă” după ei. Dragi femei, luați-i acasă, nu mai impresionați toți babalâcii și puștanii.

Decenţa nu este egoistă sau arogantă, ea este văzută în ultimul timp ca pe un defect sau ca pe un lucru greu de dobândit.

Bărbații decenți și cu coloană vertebrală, trebuie să fie acei oameni care nu îşi folosesc trupurile, comportamentul și vorbele pentru a căuta aprobarea și atenția unei femei cu scopuri carnale, care se risipesc după o noapte. Sau… mai rău, de a atrage atenţia celor din jur asupra unor realizări sau presupuse realizări, cu scopul de “a te înălța în privirile celorlalți”. E cel mai josnic lucru cu putință.

Decența este un principiu pe care tot mai puțini tineri îl au la activ!

Decenţa în comportament, îmbrăcăminte sau înfăţişare, este o dovadă a faptului că un tânăr(sau bărbat) are un caracter puternic și o educație personală, dobândită în timp, prin urmarea unor exemple bine alese în viață. Decența este un principiu pe care tot mai puțini tineri (atenție, la sexul masculin mă refer) îl au “la activ” și pe care îi folosesc, deși în jurul său există tot felul de provocări care să îl abată de la acest drum.

Curajul de a alege decența, ne ajută să ne protejăm de influenţele negative pe care lumea încearcă să ni le impună, ca fiind “cool”,”mișto” sau “super”.

Am ajuns la concluzia că, dacă ești tânăr și ai ales decența ca principiu în viață, ea poate fi considerată o armă foarte eficace împotriva atitudinii acceptate de societate cu privire la faptul că moralitatea este învechită, demodată.