Ministrul Educației: Tezele și simulările din noul an școlar 2021-2022 se vor derula normal

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că tezele și simulările se vor susține în anul școlar 2021-2022: „În momentul de față, tezele se vor da normal la fel și simulările. Elevii nu au mai susținut tezele școlare din semestrul al II-lea al anului 2020”.

Conform declarațiilor oferite de Sorin Cîmpeanu: „În momentul de față, suspendarea tezelor a fost valabilă doar pentru anul trecut. Deci, în momentul de față, tezele se vor da normal. Simulările se vor derula normal. Mai mult decât atât, la simulări, clasa a II-a, a IV-a, a VI-a, am spus că vrem corectarea informatizată și colectarea datelor pe fiecare item ca să avem o relevanță și să fie un instrument de decizie cu privire la porțiunile din materie în care trebuie intervenit mai puternic. Deci, se vor da simulări, se vor da teze. Vrem să se deruleze normal acest an”.

Încă din luna Iunie a acestui an, Ministrul Învățământului a anunțat că se vor face schimbări mari în procesul de corectare a lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000 de contestații.

Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sală de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online, „de către evaluatori care nu pot comunica între ei”, a declarat Ministrul Educației.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare