Cursurile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele  10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul lunilor iunie-iulie-august”. România a depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, conform anunțului făcut vineri de Cîmpeanu la finalul unei ședințe de Guvern dedicată Educației, pe fondul deschiderii anului școlar din 13 septembrie.

„Astăzi, conform ultimelor raportări, am depășit pragul de 15% elevi vaccinați, este vorba de un progres important, de 4.500 de elevi vaccinați în ultimele 5 zile, sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16-19 ani și aproape 2.000 de elevi din categoria de vârstă 12-15 ani”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a adăugat și faptul că „una din trei persoane vaccinate la nivel național cu Pfizer este elev”.

„Este un semnal bun care ne dă speranțe că după începerea școlii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de școli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor”, a mai spus Cîmpeanu.

„Gândiți-vă că pe toată perioada de vară, am avut peste 8.000 de cadre didactice vaccinate. În ultimele 10 zile, am avut 9.000 de elevi vaccinați, deci mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul lunilor iunie-iulie-august”, a afirmat Cîmpeanu.