Finala competiției European Code League a fost câștigată de o echipă din România, formată din elevi și profesori ai Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, cu un dispozitiv de măsurare a poluării aerului. Potrivit reprezentanților organizatorilor, aceștia au fost la concurență cu zeci de echipe din țări precum Belgia, Croația, Germania sau Turcia.

Dispozitivul CaeliBox este cel cu care s-a prezentat echipa clujeană la competiție și utilizează senzori pentru a măsura diferiți parametri ai aerului. Profesorii dr. Corina Toma, Mihaela Giurgea și elevii lor au câștigat un voucher de 2.000 euro pentru echipamente tehnice și șansa de a-și prezenta proiectul la festivalul european Science on Stage, care va avea loc în martie 2022 la Praga, potrivit Actualdecluj.ro. La târgul educațional pentru profesori din domeniul STEM participă 450 de cadre didactice din peste 30 de țări.

European Code League este o competiție care recompensează proiectele de programare inovatoare, create de echipe formate din elevi și profesori, organizată de rețeaua Science on Stage Europe, cu sprijinul SAP. În finala din acest an, juriul internațional a evaluat zeci de proiecte de programare prezentate de profesori ai disciplinelor STEM.