Alocații europene
Alocații europene

Alocații europene de 160 de euro pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Doar 3% dintre părinții care lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene știu de acest lucru.

Pentru a beneficia copiii de aceste alocații, părinții trebuie să depună un formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale. Alocația europeană este între 100 și 160 de euro.

„Toți românii care lucrează în afară legal și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial. Are de fapt același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Se poate obține și retroactiv mergând pe un termen de 1 până la 3 ani. Bineînțeles, sunt mai multe criterii care se iau în calcul”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision

Aici puteți descărca un model de formular.

„În acest moment, deși vorbim de milioane de români plecați în afară României pentru a lucra, cam 3% dintre cei de pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, ceea ce înseamnă că principala problemă în accesarea acestei alocații este lipsa de informare”, a mai precizat Mihaela Nabăr.

Astfel, soluția identificată de aceasta ar fi informarea cetățenilor.