29 de elevi au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă de la proba obligatorie a profilului la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. Totodată, potrivit datelor Ministrului Educației, din totalul celor 25.556 de elevi înscrişi, 4.721 nu s-au prezentat la examen.

„Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat – proba E).c), sesiunea august – septembrie 2021. Au participat 20.806 candidaţi din totalul celor 25.556 de candidaţi înscrişi. 4.721 de candidaţi au absentat, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rezultatele sesiunii din august a Bacalaureatului se vor afișa pe 31 august.

Primele rezultate vor fi afișate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), în data de 31 august (până la ora 12:00). Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 – 31 august.