Nou acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, între România și Republica Moldova. Iată ce documente are în vedere

Nou acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, între România și Republica Moldova a fost negociat pe parcursul ultimului an și include, conform textului memorandumului prezentat de guvern, o serie de prevederi în plus față de acordul bilateral în vigoare, semnat în 1998 și ratificat în 1999.

Așadar, documentul nou prevede:

  • recunoașterea anumitor diplome de nivel preuniversitar din Republica Moldova care nu intră în domeniul de aplicare ratione materiae al Acordului în vigoare și a căror recunoaștere a fost solicitată în România, respectiv diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani de studii, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studii;
  • recunoașterea atestatelor eliberate înainte și după 2011 de studii medii de cultură generală din Republica Moldova;
  • recunoașterea studiilor universitare de scurtă-durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar;
  • recunoașterea diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.
Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare