tezele și simulările

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are în vedere să introducă în școli, în noul an școlar, lecții despre vaccin, virusuri și ARN mesager, potrivit unui interviu cu acesta la Digi 24, de joi seara. El a afirmat că este „un proiect pe care îl susțin”. Întrebat dacă toți elevii vor primi astfel de lecții din toamnă, el a răspuns: „Așa ar trebui, așa îmi doresc. Avem probleme cu resursa umană capabilă, dispusă să facă acest lucru”.

Acesta a subliniat că, în ciuda problemei cu resursa umană capabilă, dispusă să facă acest lucru, „Este un proiect pe care îl avem în vedere”.

Acesta a anunțat că va veni cu precizări în momentul reglării tuturor lucrurilor. Întrebat de veridicitatea faptului că, din toamna asta, toți copiii de școală din România vor primii lecții despre virusuri, vaccin și ARN mesager, acesta a declarat că „Sigur e un proiect pe care îl susțin. Până când nu voi avea garanția că pot și să-l implementez, nu voi anunța acest lucru. E nevoie de responsabilitate. Dar e un proiect necesar și pe care îl susțin și, mai mult de atât, un proiect pe care îl consider fezabil. Greu, dar fezabil.”