Olimpiada Internațională de Chimie 2021
Rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Chimie 2021: Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români, după cum a declarat academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021.
Cei 4 elevi care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, sunt: 
  • Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur (conform precizărilor făcute de Marius Andruh, el a fost medaliat și la Olimpiada de acum 2 ani de la Paris și s-a clasificat primul, în acest an, la Olimpiada Mendeleev din Rusia);
  • Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad – aur;
  • Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București – aur;
  • Ștefan Dimitriu, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov – argint.

Marius Andruh a mai spus următoarele:

  • „A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos.
  • Pentru participarea în bune condiții a echipei noastre la olimpiada internațională, mulțumiri Academiei Române, prin noul program de sprijinire a tinerilor superdotați, și Universității din București, pentru condițiile excepționale asigurate copiilor pe perioada concursului”.

De asemenea, echipa României a mai obținut astfel de rezultate bune în 2016, când elevii români au luat tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

Echipa României a obținut 1 medalie de aur și 3 de argint la precedenta Olimpiadă Internațională, desfășurată în 2019, la Paris:

  • Aur – tot Mircea-Raul Bodrogean;
  • Argint – Tudor Lile, Ana Florescu Ciubotariu, Ioana Maria Popa.