Valeriu Gheorghiță, despre strategia de vaccinare: „Aşa reducem presiunea pe spitale şi numărul de decese”

Pentru a opri răspândirea noilor variante ale Coronavirusului, un lucru important, în opinia lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, este accelerarea în mod echitabil a campaniilor de vaccinare la nivelul tuturor ţărilor.

„Această a treia doză este în perspectiva variantelor virale în care se observă o scădere a activităţii neutralizante a anticorpilor. Dacă ne e teamă de variante virale trebuie să creştem numărul de persoane vaccinate, nu să administrăm o a treia doză celor deja vaccinaţi cu schemă completă. Este important să accelerăm în mod echitabil campaniile la nivelul tuturor ţărilor, aşa reducem selectarea noilor variante. Strategia acum e să creştem numărul celor care se vaccinează cu schemă completă, doar aşa vom avea un control bun pe pandemie. Aşa reducem presiunea pe spitale şi numărul de decese.

Datele de eficienţă care sunt acum arată cât se poate de bine, avem deja experienţa ţărilor cu rată crescută de acoperire vaccinală. Majoritatea ţărilor pledează pentru aceeaşi abordare de creştere a numărului de vaccinaţi în loc de a-i vaccina pe cei deja vaccinaţi cu schema completă”, a declarat duminică Valeriu Gheorghiţă.

Fetinca Gheorghe Florin
Fetinca Gheorghe Florin
Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare