Alex Comșa

Vrei să mergi în concediu într-o nouă destinație, dar nu ai idei ce să alegi dintre frumusețile ascunse în inima României? Noi îți propunem o serie cu 5 destinații turistice pe care să le vizitezi vara aceasta. Fie că vrei la munte sau la mare, într-o zonă urbană sau rurală, lista este compusă din locuri potrivite pentru tine.

Oradea

Oradea este unul dintre cele mai frumoase și primitoare orașe din România. Cu o istorie bogată și plină de peripeții, oameni de diferite etnii și titlul de capitala Art Nouveau, Oradea este orașul pe care nu ai cum să îl ratezi.

O mulțime de obiective turistice așteaptă să fie descoperite printre care: Piața Unirii, Palatul Vulturul Negru, Cetatea Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Parcul complexului Baroc, promenada de pe malul Crișului și multe altele.

Când vine vorba de cazare în Oradea, nu-i nicio problemă, deoarece ai de unde alege: Vili Apartments Elegant, Hotel Ramada, DoubleTree by Hilton Oradea, etc.

La un pas distanță, în apropiere de Oradea, poți da o fugă până la Stâna de Vale, Șuncuiș (cunoscut pentru plaja frumos amenajată și restul atracțiilor turistice), Sălacea (sau „satul celor 1000 de pivnițe”).

Larisa Birta

Delta Dunării

Delta Dunării este locul perfect de vizitat dacă dorești să te refugiezi pentru câteva momente din calea zgomotelor și a stresului. Rezervație naturală protejată, Delta Dunării este oaza de liniște care te înconjoară cu numeroase specii de animale și păsări rare.

Delta găzduiește peste 5.500 de specii, dintre care peste 1.800 sunt de plante. Cea mai mare parte din vegetația Deltei este formată din specii caracteristice zonei umede: salcie pitică pipirig, rogoz.

Fauna Deltei este formată în mare parte din reptile, păsări, pești și amfibieni: broasca râioasă verde, broasca de lac mare, brotăcelul de copac, calcanul, hamsia, stavridul, somnul, bibanul, sturionii, etc.

romaniasalbatica.ro

Rezervația Grădina Zmeilor

La 70 km de Cluj se află aria protejată Grădina Zmeilor, una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din Transilvania. Istoria este una cu totul impresionantă, iar fiecărei stânci îi revine câte un nume: Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul.

Stejar Masiv

Stațiunea lacustră Berzasca

Berzasca, satul lacustru unic în România este amplasată pe Clisura Dunării, fiind cel mai spectaculos defileu al fluviului.

Stațiunea este formată dintr-un complex de căsuțe suspendate în stil rustic, construite la o distanță de aproximativ 20-30 metri de mal. Peisajul natural și răcoritor te duce cu gândul la o vacanță exotică.

Zile și Nopți

Morile de apă de la Rudăria

Unice în Europa de Est, morile de apă de la Rudăria sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Morile sunt situate pe râul Rudăria și sunt 22 la număr. Anual, morile de apă cu ciutură de la Rudăria sunt vizitate de câteva mii de turiști străini și români care sunt încântați de farmecul acestora.

Localnicii din zonă folosesc morile de apă pentru a face făină de mălai. Procesul de realizare a făinii este unul complex, trecând prin mai multe etape. Grăunțele de porumb sunt măcinate de pietre care se rotesc lent.

Povestea Locurilor

Acestea sunt doar 5 din obiectivele turistice fascinante din România care așteaptă să fie vizitate. Pregătește-te de drum și oprește-te acolo unde simți că frumusețea locului îți farmecă sufletul, dar nu uita, în România!