Demararea concursurilor

PROPUNERE: Demararea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori în școli, după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică, a anunțat Ministerul Educației.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Iași că: „Am discutat şi despre organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivel naţional. Această metodologie, la nivel de proiect, se află în dezbatere începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie. (…) Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din nord-est, reprezentanților primarilor, sindicatelor şi, punând în balanţă argumentele pro şi contra, plusurile şi minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9:00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”.

Acesta a afirmat că în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022 ar putea avea loc numirea noilor directori

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa” a mai anunțat ministrul.

Potrivit acestuia, a fost favorizată organizarea concursului începând cu 27 iulie, dar Ministerul Educaţiei este deschis şi „are disponibilitate de adaptare”.