Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beuşniţa s-a prăbuşit azi din cauze naturale. Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi cascada a cedat sub propria greutate. Angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.

Situată în Valea Minişului, din judeţul Caraş-Severin, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B, cascada Bigăr reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. În 2013, presa internaţională de specialitate a nominalizat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

„Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, luni seară, pentru News.ro.


Sursa foto: Facebook