masca

În ședința de sâmbătă, Comitetul local pentru Situații de Urgență din municipiul București a decis ca purtarea măștii de protecție să rămână obligatorie în apropierea unităților de învățământ într-un perimetru de 50 de metri, cu privire la persoanele care staționează. Masca rămâne obligatorie în spații aglomerate, precum piețe și stații de transport în comun.

Prefectul Alin Stoica a declarat la finalul ședinței Comitetului municipal pentru Situații de Urgență:  „În principiu am stabilit că în jurul unităților școlare unde există potențial de aglomerare și la venire, și la plecare și sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinați, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul școlii, acolo va fi obligatorie purtarea măștii pentru cei care vor staționa în acest perimetru”.

Această măsură va intra în vigoare în scurt timp de la adoptare. Persoanele care nu respectă regulile, riscă aceleași amenzi în vigoare până acum.

Aceste zone vor fi supravegheate, efectuându-se „observări” de către forțele de ordine: „Vor fi notate și transmise, adică un fel de observare empirică a situației”.

Începând cu data de 15 mai, România a adoptat măsuri noi de relaxare a restricțiilor. Prima măsură luată este eliminarea purtării măștii, în mod obligatoriu, în spații publice neaglomerate, restricția fiind în continuare valabilă în spații publice, cum ar fi piețe, târguri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun. În plus, se adaugă și zonele din apropierea unităților de învățământ.

În plus, restricțiile de circulație pe timpul nopții și restricția cu privire la programul operatorilor economici până la ora 21:00 sunt eliminate.  Restaurantele și cafenelele vor activa în intervalul 05-24:00