Programul Rabla pentru electrocasnice pentru 2021 începe vineri, 14 mai, anunță Administrația Fondului pentru Mediu. Astfel, începând cu data de 14 mai, ora 10:00, are loc înscrierea persoanelor fizice.

Anul acesta, bugetul alocat Programului este de 75 milioane lei. Programul vine cu câteva oportunități pentru persoanele fizice, acestea putând beneficia de înscrierea și obținerea unuia sau mai multor vouchere.

Persoanele fizice au la dispoziție 7 zile, începând cu 14 mai, în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicație. Elementul de noutate al acestei ediții a programului este „contul de utilizator” care permite selecția voucherelor și urmărirea statusului acestora. Tot în acest cont de utilizator, cei care doresc să facă o asemenea achiziție trebuie să încarce o declarație pe propria răspundere prin care se obligă să ofere în schimb un aparat vechi.

Ministrul Tánczos Barna a declarat că „programul are, anul acesta, un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa. Estimăm că vom avea, în total, peste 200.000 de beneficiari”.

Din program fac parte nouă categorii de produse: mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe, aparate frigorifice, aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe, aspiratoare, televizoare, laptopuri și tablete.

Programul prevede vouchere cu valori diferite, în funcție de electrocasnicele alese. Pentru laptopuri se prevăd vouchere în valoare de 500 de lei; pentru televizoare, mașini de spălat rufe, aparate frigorifice, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe, vouchere de 400 de lei; pentru tablete 200 de lei; iar pentru aspiratoare 200 de lei.

Beneficiarul are la dispoziție 15 zile pentru a cumpăra produsul dorit, după obținerea voucherului pe site-ul afm.ro.

Programul Rabla se va desfășura în 3 etape. Mașinile de spălat rufe, masinile de spălat vase și aparatele frigorifice vor putea fi cumpărate între 21 mai și 4 iunie; televizoare, laptopuri și tablete pot fi achiziționate între 4 și 18 iunie; iar între 18 iunie și 2 iulie se pot achiziționa aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.