să renunțe la mască
să renunțe la mască

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri că există posibiltatea ca masca să nu fie obligatorie în spațiile deschise neaglomerate.

Aceasta a adăugat că, în ciuda pantei descendente în care valul 3 de coronavirus se îndreaptă, pericolul pandemiei nu a trecut: “Suntem pe panta descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor, nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta”.

“Purtarea măştii în spaţiile deschise neaglomerate este un aspect, o situaţie în care riscul de transmitere este redus şi probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spaţiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauţie şi purtarea măştii în care se desfăşoară evenimente cu mulţi spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxaţi şi de a renunţa la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în staţiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a declarat Ioana Mihăilă.