revenirea fizică la școală

Începând cu săptămâna viitoare ar putea fi valabilă revenirea fizică la școală a elevilor din București. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că acest lucru va fi posibil dacă rata de incidenţă de vineri va fi mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5 iar autorităţile pregătesc ridicarea de noi restricţii în Capitală. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a lua o hotărâre în acest sens. Schimbări de scenariu ar putea avea loc şi la nivel educaţional.

„Conform Ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății referinţa este rata de infectare din ziua de vineri”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În acest fel, dacă rata de incidenţă continuă să scadă şi vineri va fi mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, este posibil ca de săptămâna viitoare toţi elevii din Bucureşti să revină fizic la şcoală.

Potrivit Ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății nr. 3.755/560/29.04.2021 de modificare și completare a măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, scenariul 1 (scenariul verde) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul verde se aplică dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Ministerul Educaţiei a publicat marţi lista ratelor de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 11 mai), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Potrivit ministrului Educaţiei, în scenariul 2 (scenariul galben) funcţionează în prezent unităţile de învăţământ din 751 de localităţi faţă de 939 cât erau vineri, 7 mai.

În momentul actual, rata de incidenţă calculată de DSP la nivelul Capitalei este de 1.49 cazuri la mia de locuitori. Potrivit edu.ro, pe sectoare situaţia se prezintă astfel:

MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 1  – 1,72
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 4 – 1,71
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 2 – 1,61
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 6 – 1,57
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 5 – 1,48
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 3 – 1,12