racheta

În această dimineață, resturile rachetei chineze care a fost scăpată de sub control s-au prăbușit undeva la vest de Maldive, în Oceanul Indian. Agenția spațială chineză a transmis această informație, aceasta neputând fi verificată, pentru moment, din alte surse independente.

Racheta de tip Long March 5B avea o înălțime de 30 de metri, cinci metri lățime și o greutate de 20 de tone, a fost lansată pe 28 aprilie. Se deplasa cu aproximativ 27.000 km/h în jurul Pământului, realizând o rotație completă în 90 de minute.

Autoritățile chineze susțin că cea mai mare parte a rachetei ar fi ars în atmosferă, în timp ce unele părți a aterizat în Oceanul Indian în această dimineață, la ora 4:24.

Experții susțineau că cea mai mare parte a rachetei va fi distrusă înainte de a ajunge pe Pământ, precizând, totuși, că există mereu posibilitatea ca metalele cu puncte de topire ridicate să aterizeze pe suprafața Pământului. Un caz similar s-a petrecut anul trecut, când resturile unei rachete chineze au fost identificate câteva zile după căderea pe Terra, în Coasta de Fildeș.