Racheta chineză scăpată de sub control s-a prăbușit în Oceanul Indian în această dimineață

În această dimineață, resturile rachetei chineze care a fost scăpată de sub control s-au prăbușit undeva la vest de Maldive, în Oceanul Indian. Agenția spațială chineză a transmis această informație, aceasta neputând fi verificată, pentru moment, din alte surse independente.

Racheta de tip Long March 5B avea o înălțime de 30 de metri, cinci metri lățime și o greutate de 20 de tone, a fost lansată pe 28 aprilie. Se deplasa cu aproximativ 27.000 km/h în jurul Pământului, realizând o rotație completă în 90 de minute.

Autoritățile chineze susțin că cea mai mare parte a rachetei ar fi ars în atmosferă, în timp ce unele părți a aterizat în Oceanul Indian în această dimineață, la ora 4:24.

Experții susțineau că cea mai mare parte a rachetei va fi distrusă înainte de a ajunge pe Pământ, precizând, totuși, că există mereu posibilitatea ca metalele cu puncte de topire ridicate să aterizeze pe suprafața Pământului. Un caz similar s-a petrecut anul trecut, când resturile unei rachete chineze au fost identificate câteva zile după căderea pe Terra, în Coasta de Fildeș.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare