Elevii își vor putea alege materiile

Potrivit declarațiilor Aurorei Arieșan, directoarea unei școli din Sinaia, elevii își vor putea alege materiile pe care doresc să le studieze, întocmind, practic, programa pe care o vor studia.

“În sfârşit o să avem o şcoală flexibilă, care îşi adaptează oferta în funcţie de nevoile reale ale elevului şi ale comunităţii în care şi pentru care acesta se formează.

Vom avea cursuri de public speaking, leadership, dezvoltare personală şi comunicare adaptată la specificul formării profesionale. E o schimbare la care visez încă de când eram elevă. Am aplicat pentru programul de şcoală-pilot, ceea ce va însemna că profesorii şi managementul vom avea parte de formare şi suport pentru a ne adapta la ceea ce presupune autonomia reală a şcolii.

Este o deschidere extraordinară pentru învăţământul românesc. Profesorii vor putea să depăşească definitiv etapa de furnizori de informaţii. Nu vom mai preda, ci vom învăţa împreună cu eleviia declarat Aurora Arieșan, potrivit ziarului prahovean Necenzurat.

Școala din Sinaia este prima din țară căreia i se va aplica noul concept!

,,Centralizarea educaţiei în tipar comunist trebuie să dispară! După 4 ani de studii la Colegiul Mihail Cantacuzino, absolvenţii vor avea abilităţi pentru o viaţă independentă şi vor putea activa ca adulţi responsabili. România are nevoie acum de generaţia altfel mai mult ca oricând, începem de aici, din oraşul viitorului”, anunță primarul Vlad Oprea.

Elevii din trei clase de a IX-a de la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia vor fi cei care își vor putea alege singuri programa școlară în cadrul unui proiect-pilot.

Legea 185/2020, care permite construirea unei programe şcolare personalizate pentru elevi, va fi pusă în aplicare din această toamnă de către Primăria Sinaia și comunitatea locală.

Conform anunțului făcut de directorul instituției, Aurora Arieșan, acești elevi vor trebui să urmeze aceeași programă obligatorie pentru examenul de Bacalaureat, însă își vor putea alege unele materii preferate, precum dezvoltare personală, leadership sau public speaking.