Elevii își vor putea alege materiile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunță că de luni vor merge la școală și elevii din alte 185 de localități, conform datelor privind ratele de infectare cu Covid-19.

„Am primit o situație conform căreia, astăzi, în România mai sunt 939 de localități cu o rată de infectare de peste 1 la mie și 2.224 de localități cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferența față de scenariul pe care elevii au mers la școală astăzi este de 185 de localități. Deci scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, școlile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni față de vineri, asta înseamnă încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni școala, deci de luni vom avea 450.000 de elevi cu posibilitatea prezenței fizice în școlile din România. (…) Prezența fizică este importantă atât pentru recuperarea pierderilor generate de predarea online, cât și pentru limitarea, stoparea acestor pierderi”, a anunțat Cîmpeanu.

„Pentru a răspunde unei întrebări din spațiul public: nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după sărbătorile pascale. Acest lucru va fi analizat, așa cum am mai spus, probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depășit această perioadă de incubare pentru că totul se raportează la starea sanitară”, a mai declarat Cîmpeanu.