Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 5 mai, că în birourile în care toți angajații sunt vaccinați se va putea renunța la mască, de la 1 iunie, potrivit unei propuneri. „Am oferit companiilor în România centre de vaccinare. Vom vedea ce spun cei de la MS, MAI. Cred că se poate face asta, de la 1 iunie”.

„Am discutat cu organizatorii de evenimente, au fost de acord că vor să le facă doar cu persoane vaccinate. Toată lumea ne-a prezentat evenimentul pilot din Spania unde au fost persoane vaccinate. Vom participa la nunți, botezuri, când ne vom vaccina”, a declarat premierul. Aceste propuneri vor fi discutate vineri.

În plus, premierul a spus ferm că restricțiile nu vor fi ridicate de la 1 iunie 2021 pentru că nu se va atinge până atunci ținta de 5 milioane de români imunizați. Despre eliminarea măștii în spațiile închise de la 1 iunie, premierul a precizat că „este propunerea pe care am făcut-o Comitetului interministerial, este pe masă, vom vedea ce spun cu toții, cei de la Ministerul Sănătății, de la Ministerul Afacerilor interne, cu toții sunt acolo, vedem și opiniile lor. E ceea ce cred eu că se poate face dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate să stea fără mască”.

Ședința Comitetului interministerial în care va fi analizată propunerea premierului va avea loc vineri, 7 mai 2021.