centre drive-through
Parcarea noului centru drive-through de vaccinare din București

Aparent, da, avem așa ceva și nu cred că sunt singurul mirat de asta. Sigur, cel mai tare mă miră că avem, în sfârșit, și noi centre drive-through de vaccinare, chiar cu o persoană vaccinată pe minut, în 8 ore. Asta doar în București. Încă am o speranță pentru țara asta că vom ajunge în pas cu lumea, măcar la capitolul tehnologie, că socialul e aproape ireversibil… Mă rog, e și ăsta un pas înainte, având în vedere că astfel de vaccinări sunt făcute de ceva timp peste hotare.

Și, într-adevăr, aceste centre drive-through de vaccinare sunt un lucru bun, pentru că te scapă de hârțogăraie, așa cum spun și oficialii. O zic și eu, din experiența vaccinării cu ambele doze, mergeți la drive-through, dacă aveți anxietate. La modul cel mai serios, sunteți voi în mașină, fără alți 20 care stau la coadă, deci vă ține departe de „anxy”, dar și de contactul cu oamenii.

Acum, că nu am fost la unul dintre acele centre drive-through, nu știu exact procedura

Unde am fost eu, trebuia să semnez o declarație pe proprie răspundere după ce predam buletinul, dar sper să poți completa declarația online și doar să te prezinți cu buletinul în parcare. Altfel nu văd posibil procesul. Mai mult decât atât, citisem unele comentarii cum că, dacă apar reacții adverse, cine știe ce pățești cât conduci.

Totuși, aceste centre drive-through sunt de vaccinare, nu de comandat la McDonald’s și se respectă procedura de 15 minute de așteptare… în parcare. În București… dacă ți se face rău la volan încurci traficul cât aștepți ambulanța. Să zicem că te preiau brancard-… ambulanțierii, dar tot nu poate pleca ambulanța, că ți-a trebuit ție să blochezi traficul. Glumesc, dar orice e posibil în București.

APROPO, GUVERNANȚI, DEGEABA PRIMIM UN CERTIFICAT DE VACCINARE, DACĂ NU ARE COD QR, VERIFICABIL ȘI CU PROPRIUL SMARTPHONE!

Tot din experiență o zic: rezultatul COVID-19 îl pot scana, entry permit-ul în Grecia, la fel. Mă uit la „certificatul” meu de vaccinare, mi-e rușine, e doar o foaie „goală”. Singurul lucru util, la momentul de față, ar fi să aprind focul pentru grătar. Mă rog, doar nu stau două săptămâni în izolare în România. De aceea, Pașaportul Verde este cea mai bună soluție, în special pentru cei vaccinați. Călătorești fără restricții și izolări, mai ales că testul PCR pentru COVID-19 este în jur de 300 de lei. O avere, dacă mă întrebați…

Revenind la subiect, ce să zic, chiar mă bucură că se deschid noi centre drive-through de vaccinare în țară. Avem și noi câteva în Cluj, Arad, Deva, București, dar, momentan, își fac bine treaba. No, poate acum vom avea și noi vaccinare în masă, nu de alta, dar m-am săturat de condiționările stupide, din moment ce sunt și imunizat și negative. Masca trebuie oricum purtată câțiva ani, că, na, e un virus destul de ușor transmisibil. Mă rog, cei ce nu vă vaccinați, păziți-vă, să ne păziți și pe noi, cei ce lucrăm la „libertate”.