demonstrații

Mii de ofițeri de poliție sunt în stare de alertă înainte de manifestațiile așteptate în această sâmbătă în întreaga țară, anticipând demonstrații violente din partea membrilor de stânga, cât și de dreapta.

Potrivit dpa, peste 5.000 de polițiști vor fi prezenți pe străzile din Berlin, unde demonstrațiile anterioare care marchează ziua de 1 Mai au fost însoțite de violențe, în special după lăsarea serii.

În acest an, sunt așteptate demonstrații împotriva restricțiilor pandemice actuale și mulți participanți de extremă dreapta și de stânga.

Autoritățile din Berlin se așteaptă la un marș de stânga de 1 Mai începând cu ora 18:00. Acestei provocări i se adaugă o stare de asediu nocturnă, instituită ca parte a măsurilor COVID, dar și o demonstrație a grupului Querdenken (Gândire laterală), grup care se opune strategiei guvernamentale cu privire la restricții COVID-19.

Conform dpa, Thilo Cablitz, purtător de cuvânt al poliției a declarat faptul că mai mulți ofițeri de poliție urmează sa fie aduși din întreaga țară.

În Hanovra au fost amenajate zone speciale de protecție pentru jurnaliști, acest lucru fiind o prevenție datorită atacurilor anterioare asupra reporterilor provocate de protestatarii Querdenken.