Concertul a fost ținut în martie și a reprezentat de fapt un studiu medical. S-a demonstrat astfel că măștile de protecție, testarea rapidă și dezinfectarea mâinilor sunt suficiente pentru a-i feri pe cei din public de boală. Drept urmare, niciunul dintre participanți nu a prezentat semne de infectare imediat după concert. Deși 6 persoane fost confirmate la 2 săptămâni după, nu există semne care să ateste legătura infectării cu participarea la concert.

Treaba e simplă: nici masca și nici distanța nu ne feresc de virus pe o perioadă lungă de timp, ci imunizarea.

Da, da, ai citit bine, trebuie să te vaccinezi, să faci boala sau să faci un test cu răspuns negativ, pentru a fi în proporție mare în siguranță (adică să nu faci boala sau să prezinți o formă ușoară). Masca și distanța sunt măsuri impuse înainte ca vaccinul să fie disponibil, și există în continuare pentru cei care consideră Covidul o conspirație și vaccinul cipare. E exact informația aia care ni se prezintă de ceva luni încoace, dar pe care încercăm să o ignorăm vehement, și ne iese de minune.

Tot pe baza imunizării s-a realizat și acest experiment. Degeaba condamni autoritățile și politicienii de înșelăciune sau alte acuzații care îți vin în minte când citești pe Facebook „nicio infecție cu Covid în urma concertului de 5.000 de persoane din Barcelona”, dacă trăiești pentru a pune comentarii de genul „ăștia ne omoară cu masca și vaccinul”.

Au ales 5.000 de oameni cu puteri supranaturale sau au falsificat rezultatele?

Nici una, nici alta. Au facut ceea ce impune legea: au făcut teste. Oricâte mii de oameni ai pune într-o sală, dacă testele făcute sunt negative sau sunt vaccinați, există o șansă insignifiantă să te infectezi. Cu toate astea, preferăm să urlăm în gura mare că „nu credem în covrig, credem în Dumnezeu”, că nu există Covid, e doar manipulare și câte alte invenții în speranța că vom găsi o scuză destul de bună care să contrazică adevărul.

După concert, organizatorii din spatele evenimentului au spus că nu există „niciun semn” de infecție. La două săptămâni de la concert, au fost 6 persoane confirmate pozitiv, care au declarat că au contactat virusul din altă parte. Ce înseamnă 6 oameni din 5.000? Un număr infim.

Gata cu masca, gata cu pandemia! Totul e doar o miciună.

Să raportăm cazul ăsta la populația României ar însemna să avem 2.400 de cazuri Covid în întreaga țară. În realitate, numărul de cazuri a ajuns la 1.055.265. Vedeți diferența dintre ce facem noi și ce s-a făcut la acel concert? E clară: imunizarea. Înainte să ne gândim la ce bine am face celor din jur, că suntem prea egoiști să facem asta, hai să ne gandim la ce avantaje ne-ar aduce nouă un vaccin sau un test. În principiu, șansa la viață. Cred că e de ajuns.

Unde vreau să ajung cu toată comparația asta? La ipocrizia cu care ne prezentăm contra-Covid, contra-Guvern, contra-vaccin, dar venind în același timp cu comentarii de genul: „chiar dacă s-ar face așa ceva, un asemenea experiment nu ar merge într-o țară în care un număr mare de proști spun că «ăștia ne omoară cu masca și vaccinul»”. Practic, renunțăm înainte să încercăm, pentru că unii din noi preferăm să fim „români proști”, înainte de toate.