Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de Judecătoria Pitești la șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat că a lansat în luna aprilie a anului 2019 un videoclip pe YouTube în care incita la ură împotriva femeilor. Pedeapsa constă și într-o achitare a unei amenzi penale în valoare de 15.000 lei.

Instanța a obligat Youtube să retragă videoclipul „Curwe”, cât și toate videoclipurile conexe.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, relatează că în data de 27 aprilie 2019, Dani Mocanu a încărcat pe YouTube un videoclip prin care a instigat la ură și discriminare împotriva femeilor.

Până la finalul lunii noiembrie a aceluiași an, videoclipul strânsese peste 18 milioane de vizualizări, generând venituri de 34.000 de dolari.

Manelistul a fost trimis în judecată la începutul acestui an.

„Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare (…), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecătoriei Piteşti, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curţii de Apel Piteşti, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (…), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (…) Contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie”, se arată în decizia emisă de instanța din Pitești.

Decizia nu este definitivă.

Dani Mocanu a mai fost implicat la sfârșitul anului trecut, într-un scandal, după ce a lansat un videoclip în care apărea un leu rănit și subnutrit. Politia a deschis un dosar penal și în acest caz, iar leul a fost confiscat de la proprietar.